Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

NATO

ABV_GAVIK

Szakértékelői tanfolyam az MH GAVIK-nál

2021. március 6. 14:19

Ötnapos atom-, biológiai és vegyi védelmi (ABV) szakértékelői tanfolyamot tartott az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központ március első hetében.

KFOR PAO (1)

Ünnepélyes koszovói medálátadó

2021. március 4. 17:34

A Magyar Honvédség KFOR Kontingens 23. váltásának katonái missziójuk végéhez közeledve - az elmúlt fél évben nyújtott külföldi szolgálatuk elismeréseképpen - NATO Balkán medált vehettek át ünnepélyes keretek között.

VPHAT_VTC_nyitó

Virtuális találkozó a magyar és a brit védelempolitikai igazgatók között

2021. március 3. 13:25

Dr. Németh Gergely, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára március elsején - videokonferencia formájában - bemutatkozó megbeszélést folytatott brit kollégájával, David Hogan-Hern védelempolitikai igazgatóval.

CIOR_MWM-kapott (1)

Tartalékos tisztek virtuális nemzetközi találkozója

2021. február 27. 9:34

A NATO Tartalékos Tisztek Szövetsége (CIOR) utolsó, teljes létszámmal megtartott személyes találkozója éppen egy éve volt, Brüsszelben, a NATO központjában. Azóta sok minden történt, a járványhelyzet miatt a kongresszust végül szeptember végén, Késő Nyári Kongresszusként szervezték meg a 2019-es helyszínen, Tallinnban, a COVID által akkor éppen egyik legkevésbé sújtott országban, Észtországban. 2021 februárjában egyáltalán nem nyílt lehetőség személyes találkozásokra, így a szokásos télközepi találkozót (Mid-Winter Meeting – MWM, a nyári kongresszus után a legfontosabb összejövetel a szövetség életében) a virtuális térben tartották meg.

20210225-szarajevoi nagykovet

Magyarország Szarajevóba akkreditált nagykövetét fogadta a honvédelmi miniszter

2021. február 25. 17:22

Kiemelt jelentőséget tulajdonítunk a nyugat-balkáni térség stabilitásának és e tekintetben fontos partnerként tekintünk Bosznia-Hercegovinára – jelentette ki dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, miután február 25-én, csütörtökön hivatalában fogadta Pósa Krisztiánt, Magyarország Szarajevóba akkreditált nagykövetét.

20210225-montenegroi-kulugyminiszter (1)

Udvariassági látogatáson fogadta a honvédelmi miniszter Montenegró külügyminiszterét

2021. február 25. 17:08

Magyarország határozottan kiáll amellett, hogy a nyugat-balkáni bővítés kérdése mind az Európai Unió, mind a NATO napirendjén kiemelt helyet foglaljon el és a két szervezet hiteles bővítési perspektívát kínáljon a régió országainak – jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter, miután február 25-én, csütörtökön udvariassági látogatáson fogadta Đorđe Radulović montenegrói külügyminisztert.

Veszprém_nyitó

Veszprémbe látogatott a NATO Szövetséges Légierő Parancsnokság parancsnoka

2021. február 21. 19:30

Magyarországi programjának állomásaként, az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központhoz látogatott Jeffrey L. Harrigian vezérezredes, a Ramsteinben települt NATO Szövetséges Légierő Parancsnokság parancsnoka február 18-án, csütörtökön.

BTKK_BTA (nyitó)

Túl az alaptanfolyamon

2021. február 20. 8:23

Új ismeretekkel felvértezve, oklevéllel a kézükben hagyták el az MH Béketámogató Kiképző Központot azok, akik sikeresen elvégezték a Békeműveleti Törzstiszti Alaptanfolyamot. A komplex képzés célja a NATO és EU vezette missziók egyéni törzsbeosztásaiba tervezett állomány békeműveleti alapfelkészítése, amely a tanúsítványok átadásával február 19-én ért véget.

benko

Hazánk is részt vesz a NATO többnemzeti képességfejlesztési kezdeményezéseiben

2021. február 19. 14:56

A NATO védelmi miniszteri ülés margóján Benkő Tibor honvédelmi miniszter aláírta a NATO Európai Repülőkiképző Program (NFTE) kibővített szándéknyilatkozatát, valamint egy már működő innovatív NATO-projektet rugalmasabbá tevő egyetértési megállapodást.

Orosz_Zoltán_altbgy (1)

Köszönjük szolgálatát!

2021. február 19. 13:31

Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka február 19-én, nyugállományba vonulása alkalmából köszöntötte Dr. Orosz Zoltán altábornagyot.