Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

NATO

LALA3732

Északi Parancsnokok Konferenciája

2020. december 2. 18:17

Stratégiai kérdésekről egyeztettek a NATO tagállamok és szövetségesek vezetői december 2-án az Északi Parancsnokok Konferenciáján (Northern Commanders’ Conference), amelyen hazánkat Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka képviselte. A COVID-19 világjárvány okozta helyzetre való tekintettel a megbeszélést nem személyesen, hanem videókonferencia formájában tartották meg.

LALA3685

Csúcstechnológia a légvédelem szolgálatában

2020. november 30. 16:38

A szerződés értelmében a világ egyik legkorszerűbb, földi telepítésű légvédelmi rakétarendszerével fogunk rendelkezni 2023-tól – mondta Korom Ferenc vezérezredes november 30-án, Budapesten abból az alkalomból, hogy a Magyar Honvédség aláírta a norvég Kongsberg és az amerikai Raytheon cégek által fejlesztett légvédelmi rakétarendszerek vásárlásáról szóló szerződést.

Pozsony3

Légtérrendészeti megállapodás Szlovákiával

2020. november 30. 14:54

A kormányközi megállapodás nemcsak Magyarországnak és Szlovákiának jó, hanem erősíti a NATO képességét is, hiszen a két ország légtere egyben NATO-légtér is – jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter, miután szlovák kollégájával aláírta a két ország közötti légtérrendészeti megállapodást november 30-án, hétfőn Pozsonyban.

Protokoll-5

Magyarországra látogatott a Szövetséges Fegyveres Erők Európai Főparancsnokának helyettese

2020. november 21. 11:25

Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka meghívására Magyarországra érkezett Tim Radford vezérezredes, a Szövetséges Fegyveres Erők Európai Főparancsnokának helyettese (DSACEUR).

többnemzeti látogatás (3)

Többnemzeti látogatás Veszprémben

2020. november 20. 17:35

Veszprémbe, az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központhoz látogattak a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály Parancsnokság ( Headquarters Multinational Division Centre - HQ MND-C) vezetői november 19-én, csütörtökön.

EU VÉD min1

EU védelmi miniszterek videókonferenciája

2020. november 20. 15:59

Videótelekonferencia keretében került sor az Európai Unió Külügyek Tanácsa védelmi miniszteri ülésére november 20-án, pénteken, melyen Benkő Tibor honvédelmi miniszter vett részt. Az ülés margóján rendezték meg Európai Védelmi Ügynökség irányító testületi ülését, amelyen pedig Szabó István, honvédelmi államtitkár képviselte hazánkat.

20201119-donation-01

Magyarország támogatja a koszovói intézményeket a járvány elleni védekezésben

2020. november 20. 13:35

Magyarország nagyszámú személyi védőfelszerelést adományozott a koszovói intézményeknek. A Magyar Honvédség repülőgépével a KFOR-misszióban részt vevő magyar katonák mintegy 50 ezer szájmaszkot és 5000 védőruhát szállítottak a koszovói egészségügyi minisztérium pristinai központi raktárába.

LALA3322

Fontos a magyar-szlovák katonai kapcsolatok erősítése

2020. november 19. 16:13

A védelmi kapcsolatainak aktualitásai mellett, a Magyarország és Szlovákia közötti légtérrendészeti megállapodás is téma volt a magyar-szlovák vegyesbizottság csütörtöki VTC ülésén, melyen a magyar delegációt Szabó István honvédelmi államtitkár vezette.

nasams_raytheon_nyito

NASAMS légvédelmi rakétarendszereket vásárol a Magyar Honvédség

2020. november 19. 13:34

NASAMS légvédelmi rakétarendszereket vásárol a norvég Kongsberg és az amerikai Raytheon cégektől a Magyar Honvédség - jelentette be a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos titkársága.

dán nagykövet

Bemutatkozó látogatáson fogadta a dán nagykövetet a honvédelmi miniszter

2020. november 12. 17:41

Dánia fontos partner, akivel mind az Európai Unióban, mind a NATO-ban együttműködésre törekszünk – jelentette ki Benkő Tibor, miután november 12-én, csütörtökön bemutatkozó látogatáson fogadta Erik Vilstrup Lorenzent, a Dán Királyság budapesti nagykövetét. A találkozóra Dánia és Magyarország diplomáciai kapcsolatai felvételének 100. évfordulója napján került sor.