Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A budapesti amerikai nagykövettel tárgyalt Szalay-Bobrovniczky Kristóf

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Facebook-oldala |  2024. június 26. 21:11

Európa biztonsági helyzete, a háború kockázatai is napirendre kerültek a budapesti amerikai nagykövettel folytatott megbeszélésemen – írta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a közösségi oldalán június 26-án, szerdán.

202406_HM_miniszter_amerikai nagykövet_1

Alig két hét múlva NATO-csúcs Washingtonban. Magyarország az idén 75 éves katonai szövetségnek 25 éve tagja – emlékeztetett.

Magyarország a NATO elkötelezett és lojális szövetségese, ugyanakkor sem pénzt, sem fegyvert, sem katonát nem ad a szövetség ukrajnai fegyverszállításokat és kiképzést koordináló szerepvállalásához, de nem is blokkolja azt – írta a miniszter.

„Tájékoztattam David Pressmant a Magyar Kormány azon lépéséről, amely a pápai légibázison szolgáló amerikai katonákat érinti. Hamarosan a társadalmi egyeztetés fázisába kerülhet az a jogszabálytervezet, amely lehetővé teszi a hazánkban szolgálatot teljesítő amerikai katonáknak, hogy könnyített eljárásban kapjanak magyar rendszámot” – áll a miniszter bejegyzésében.

20240626_Miniszter_amerikai_nagykovet_SZBK_FB_01 (2)