Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Harcvezetés többnemzeti kötelékben

Szöveg: honvedelem.hu, MH Klapka György 1. Páncélosdandár | Fotó: Kertész László, Kozák Piroska őrnagy |  2024. június 24. 10:44

Alig néhány héttel sikeres harci készenlét értékelését (CREVAL) követően máris újabb megmérettetés várt a NATO Előretolt Szárazföldi Többnemzeti Harccsoport állományára, a magyar vezetésű harcászati alegység ezúttal a Bakonyban, a Black Raven 2024 gyakorlaton bizonyított.

202406_Black Raven gyakorlat KP_KL (11)

A gyakorlat során – amelynek legfontosabb célkitűzése a magyar katonák együttműködési képességének és hatékonyságának fejlesztése volt többnemzeti kötelékben – az MH Klapka György 1. Páncélosdandár az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandárnak adta át a zászlóalj harccsoport vezetésének feladatát.

Az átadás-átvételt követően a manőver alegységek harcvezetésének ellenőrzése következett különböző harcászati feladatok végrehajtásával.

A Black Raven 2024 gyakorlat zárómozzanatát és a többnemzeti harccsoport tevékenységét megtekintette dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke is.

Kapcsolódó cikkek
20240620_Black_Raven_gyakorlat_SZK_03 copy

Villámgyors reagálóképesség

2024. június 21. 12:00