Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Május 28-án nyitnak a honvéd üdülők

Szöveg: Kun-Orosz Adrienn | Fotó: a szerző felvételei |  2021. május 28. 16:09

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárhoz tartozó Kiképzési, Oktatási és Regeneráló Központokat (KORK) látogatta meg Mudra József ezredes, az alakulat parancsnoka május 27-én, csütörtökön. A honvéd üdülőkben a nyitás előtti utolsó simításokat végezték.

Honvéd_üdülők (5)

Erdőbényén - többek között - lezárultak a fürdőszobafelújítások, megújult a medence, de felújítják a csatornákat is. A munkálatok megtekintése előtt a parancsnok köszöntötte a 7. számú KORK állományát. A rendezvényeken Aulechla József ezredes, a Kulturális és Rekreációs Igazgatóság igazgatója és Balázs Tibor főtörzszászlós, a dandár vezénylőzászlósa is részt vett. Az eseményen március 15-e alkalmából, szakmai érdemei elismeréseként honvédelemért kitüntető címet vehetett át Szemerszky Györgyné honvédelmi alkalmazott.

A bejárás Mályiban folytatódott, ahol a 3. számú KORK-ban belső felújítások kezdődtek. Mudra ezredes köszönetet mondott a központ dolgozóinak a vírushelyzettel kapcsolatosan elvégzett feladatokért: oltóbuszok, izoláció és mentesítő állomány ellátása. Domonkos Marcell, a KORK vezetője megköszönte a vezetők bizalmát, mint elmondta: jóleső érzés, hogy a 2010-es árvízzel ellentétben az üdülő nem állt üresen, ezeknél a feladatoknál is számítottak rájuk.

Honvéd_üdülők (11)

A látogatássorozat Bujákon zárult. Az 5. számú KORK-ban az elmúlt időszakban bútorbeszerzés történt, folyamatban van a wellness részleg kialakítása, megújult a terasz, elkezdődött a vizesblokkok felújítása. Az állománygyűlésen Sas Katalin főtörzsőrmester vehetett át elismerést kiemelkedő munkájának elismeréséül.

A nap végén a dandárparancsnok megállapította, hogy mindhárom helyszín működőképes, felkészült a vendégek fogadására.