Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Másodszor is találkoztak a katonabúvárok

Szöveg: Lévai Miklós nyugállományú alezredes |  2012. június 21. 9:30

Régen dédelgetett terve valósult meg az egykori katonabúvároknak, amikor az elmúlt évben Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred búvárkiképző bázisán megrendezték az első Országos Katonabúvár Találkozót. A rendezvény sikerén felbuzdulva döntöttek a folytatás mellett: a közelmúltban a Magyar Honvédség újpesti hadikikötőjében gyűltek össze.

A második Országos Katonabúvár Találkozóra – amelynek a katonabúvárkodás bölcsőjéül szolgáló alakulat jogutódja, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred adott otthont – az ország minden pontjáról és a Magyar Honvédség majdnem minden alakulatától érkeztek egykori és mai katonabúvárok.

A rendezvényen az ezred katonái demonstrálták az alakulatnál folyó speciális búvárszakmai tevékenységet, illetve bemutatták az elmúlt évtizedekben nagymértékben korszerűsödött technikai eszközöket is.

A találkozón részt vett és élménybeszámolót tartott a legöregebb katonabúvár, a 84 éves Mészáros Gyula is. A rendezvény végén a résztvevők döntöttek arról, hogy egy év múlva ismét találkoznak.

1595937639

Fotó: A szerző felvételei