Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megtartotta a tanév első ülését a robotikával is foglalkozó Tudományos Diákkör

Szöveg: Benkő Zoltán hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. november 13. 15:31

A Korszerű Katonai Híradó, Informatikai, Robotikai és Elektronikai Rendszerek Tudományos Diákkör (KKHIRER TDK) október végén tartotta a 2022/2023-as tanév első szakmai programját.

TDK ülés_belső

Az ülésen dr. Németh András alezredes, egyetemi docens megnyitója után Szabó András Miklós százados a mesterséges intelligencia alapú rendszerek sérülékenységvizsgálata témában tartott előadását hallgathatták meg a résztvevők. Ezt követően a diákkör 23 új tagjának felvétele következett, majd a szervezet megválasztotta a három tagból álló vezetőségét. A szakmai program zárásaként a 3D és oktatástechnológiai laboratórium, valamint a Kiberfizikai oktatókörnyezet képességeit mutatták be interaktív módon. Az érdeklődők megismerkedhettek - többek között - az alternatív valóság (AR, VR, MR) technológiák, a 3D tervezés, a szkennelés és a nyomtatás világával.

A Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campuson tartott rendezvényt nagy érdeklődés övezte. Ebben vélhetően nagy szerepet játszott a Tudományos Diákkor által is használt, az Elektronikai Hadviselés Tanszéken működő 3D és oktatástechnológiai laboratórium dinamikus fejlődése, a korszerű kutatási infrastruktúra, valamint a megismerhető technológiák széles köre.

A diákkör a jövőben is vár minden érdeklődőt olyan egyéb érdekes témákkal is, mint például a mesterséges intelligencia (MI), 5G rendszerek, önvezető járművek, szoftverrádiók, vagy a hadirégészet és hadszíntérkutatás korszerű eszközrendszeri.