Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Menekülés közben fogták el a szentesi bankrablót

Szöveg: honvedelem.hu |  2020. december 22. 12:24

A Magyar Honvédség katonáinak segítségével a kecskeméti vasútállomáson fogták el a rendőrök azt a szentesi férfit, aki hétfőn délután kirabolt egy szentesi pénzintézetet.

bankrablás_kapott

A rendőrségre december 21-én, hétfőn, 13 óra 55 perckor érkezett bejelentés arról, hogy nem sokkal korábban egy férfi jelent meg a Szentes belvárosában lévő bankfiókban, ahol egy ügyfelet fenyegetve követelt pénzt az alkalmazottaktól. Az egyik dolgozó eleget tett a követelésnek és több százezer forintot adott át a férfinak, aki ezt követően távozott a helyszínről.

A rendőrök az adatgyűjtés során megállapították, hogy a 24 éves helyi lakos taxival Csongrádra utazott, ezután egy főváros felé tartó vonatra szállt fel. A Csongrád-Csanád megyei rendőrök felvették a kapcsolatot a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, illetve a Készenléti Rendőrség munkatársaival, akik az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis járőrszolgálatot teljesítő katonáival közösen, Kecskeméten fogták el és állították elő a férfit. A nyomozók szinte hiánytalanul lefoglalták a bankból elvitt pénzt.

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred egyik katonája is aktívan részt vett a nyomozásban: a rablás elkövetése után nem sokkal a személyleírások alapján sikeresen azonosította az elkövetőt.

B. Krisztián ellen - őrizetbe vétele mellett - felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szentesi Rendőrkapitányságon. A nyomozók az elkövető letartóztatását is kezdeményezték.

bankrablás_police (1)_vágott
Forrás: police.hu