Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mozgással telített csapatünnep

Szöveg: MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred | Fotó: Király Róbert Sándor hadnagy, Janó Miklós őrmester |  2022. július 18. 8:21

Ezredsorakozóval vette kezdetét az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred csapatünnepe Szentesen.

csapat unn.00010

A sorakozón Bertókné Gyarmati Beáta történelmi áttekintésen keresztül felidézte a Rákóczi-szabadságharc első kuruc győzelemmel végződött tiszabecsi csatájának történéseit, amelynek évfordulójához (1703. július 14.) kötődik a műszaki ezred csapatünnepe. A köszöntő levelek felolvasása után dr. Kállai Ernő alezredes, megbízott ezredparancsnok-helyettes elismeréseket adott át az alakulat dolgozóinak. Az ünnepélyes ezredsorakozó a laktanya Rákóczi emlékművének koszorúzásával záródott.

Ezzel párhuzamosan Seres József alezredes, megbízott ezredparancsnok, dr. Szabó István alezredes, a Honvéd Rákóczi Sportegyesület elnöke, Bernátsky László törzszászlós, az alakulat vezénylőzászlósa a Tiszabecsi Önkormányzattal közösen megemlékezésen vett részt. Ezt követően koszorúkat helyeztek el a Tiszabecsi Református Egyházközség templomkertjében felállított emlékműnél, valamint a „Bajnok-dűlőn” állított kopjafánál, a győztes ütközet helyszínén.

csapat unn.00018

A kötött programok befejeztével sportrendezvény kezdődött. A résztevőket számos program és megmérettetés várta kikapcsolódás gyanánt, úgy mint: köredzés, box aerobik, airsoft lövészet, asztalitenisz, biliárd, csocsó, óriás sakk és malom, valamint röplabda, labdarúgó, kosárlabda, dartsfoci és büntetődobó sportversenyek egyaránt.

A testmozgás mellett a főzés szerelmeseinek is volt lehetősége kibontakozni bográcsozás közben, aminek illata bejárta a laktanya egész területét. Az alakulatnap a sportversenyek eredményhirdetésével zárult, ahol a dobogós helyezettek és csapatok átvehették a győzteseknek járó trófeákat.

Címkékműszaki