Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Műszakiak, másodszor

Szöveg: MH 37 II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred | Fotó: Bőkény János őrvezető |  2022. október 10. 11:10

A második Tábori Kihelyezési Hetét is teljesítette az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, Műszaki Támogató Zászlóalj, a vezető szervek és a vezetéstámogató szakasz kijelölt állománya.

tkh7

Míg az első kihelyezési hét az általános harcászatról szólt, addig a második héten a fő hangsúly a szakkiképzésre helyeződött. Ennek keretein belül a zászlóalj katonái több helyszínen, csoportokra bontva az alakulat érdekében különböző műszaki szakfeladatokat hajtottak végre. Az útépítő szakasz a laktanya egyik bejáratánál betonozási munkálatokat végzett.

A műszaki mentő szakasz a katasztrófavédelmi feladatok során is bevethető nagy teljesítményű zagyszivattyúkat üzemelte be, továbbá BTR-80 páncélozott szállító harcjármű hidraulikus vágó felszerelésének alkalmazásával fém tárgyak darabolását gyakorolta. A zászlóalj katonái tereprendezési feladatokat is végeztek a jövőbeli Tábori Kihelyezési Hetek helyszínén, továbbá védműveket magasítottak meg, illetve karbantartást végeztek a lőszer- és robbanóanyagraktár területén.