Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Napirenden az egyéni képességfejlesztés

Szöveg: MH HTP | Fotó: Dévényi Veronika |  2023. október 13. 10:25

Kétnapos workshopot tartottak a katona egyéni képességeinek fejlesztése témakörben Budapesten a téma szakértői október 9-10. között.

1G9A1401_nyitó

Az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság (MH HTP) szervezésében, szakmai egyeztetést tartottak a Magyar Honvédség kiképzési, egészségügyi és fejlesztési szakemberei, akikhez civil szakértők is csatlakoztak. A legfontosabb kérdéskörök a fizikai képességek, a felszerelés és a kognitív képesség-fejlesztés voltak. A hosszútávú cél egy olyan koncepció összeállítása, amely a témakörben fellelhető szaktudás összegzésével nyújt átfogó képet a katonák egyéni képességeinek fejlesztéséről.

A workshopot megnyitó Bárány Zoltán ezredes, parancsnok-helyettes beszédében kiemelte, a katona maga a Magyar Honvédség legerősebb képessége. „Annak érdekében, hogy a Magyar Honvédség a régió kiemelt haderejévé váljon, a katonák egyének képességeinek fejlesztése szükséges. A honvédség minden szegmenséből érkezett, tapasztalt szakemberek tudását felhasználva közös erővel tudjuk létrehozni azt az átfogó koncepciót, amely biztosítja a képességfejlesztés megvalósulását.”

1G9A0983

Dr. Mező Ferenc, az Eszterházy Károly Főiskola egyetemi docense a kognitív képességfejlesztés területén a motiváció, a tanulásmódszertan és az oktatásmódszertan fontosságát emelte ki. A workshop előadói között – a teljesség igénye nélkül – dr. Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja, valamint Tajti Ákos ezredes, a HVK Képességfejlesztési Iroda vezetője is előadást tartott. Andó Sándor ezredes, a Magyar Honvédség főpszichológusa mellett az MH Egészségügyi Központ pszichológiai, egészségfejlesztési és ellenállóképességgel foglalkozó szakemberei tartottak előadásokat, valamint dr. Alácsi Ervin alezredes, a HM Katolikus Tábori Püspökség általános helynök spirituális kérdésekbe is betekintést engedett a hallgatóságnak.

Címkékworkshop