Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Névadójukra emlékeztek

Szöveg: honvedelem.hu / MH Ludovika Zászlóalj | Fotó: a zászlóalj felvételei |  2021. november 21. 13:31

Kilenc éve viseli az MH Ludovika Zászlóalj szolnoki százada Kvasz András nevét. Az évforduló alkalmából rendhagyó állománygyűléssel és koszorúzással emlékeztek a kiváló aviatikus emléktáblája előtt Szolnokon.

névadó_MHLZ (2)

Sári Szabolcs ezredes, az MH Ludovika Zászlóalj (MH LZ) parancsnoka beszédében hangsúlyozta annak az közös munkának a jelentőségét, amit a megújult pilótaképzés, illetve a repülés iránt elkötelezett következő tiszti generáció felkészítésében együtt végez az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (NKE HHK), illetve a Ludovika Zászlóalj állománya.

„Kvasz András méltó példakép a Szolnokon tanuló, katonai pályafutásukat kezdő honvéd tisztjelöltek számára, hiszen úttörő volt a maga nemében. Amikor elmennek ez előtt a márványtábla előtt, jusson eszükbe az a sok küzdelem, az elhivatott munka, amit Kvasz András véghez vitt azért, hogy a céljait elérje. Önök se elégedjenek meg kevesebbel" – zárta beszédét a parancsnok.

A rendezvényen – mások mellett - részt vett dr. Palik Mátyás ezredes, az NKE HHK Katonai repülési dékánhelyettese, valamint Baranyai György alezredes, a Kvasz század leköszönő parancsnoka.