Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Olyan campust szeretnénk, ahol jó lenni”

Szöveg: Takács Vivien | Fotó: Tóth László |  2022. április 7. 7:07

A 21. század igényeinek megfelelően teljesen megújul a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának (NKE HHK) telephelye.

TOT_2845

2020. nyarán megszületett a kormányzati döntés, hogy a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar nem költözik át a Ludovika Campusra, ezért a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemei Campust a 21. század igényeinek megfelelően kell felújítani. Az elmúlt másfél évben a projekt előkészítése zajlott, majd idén megkötötték az erre vonatkozó tervezői szerződést, aminek köszönhetően áprilisban megkezdik a felújítás előkészítését.

TOT_3002

Ennek részeként április 6-án, szerdán megtartották az első munkaülést, amelyen dr. Pohl Árpád dandártábornok, az NKE HHK dékánja is részt vett. „Óriási öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy a kormány döntése értelmében megkezdődhet a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus beruházás előkészítése. Olyan történelmi lehetőséget kaptunk, ami fél évszázadra elrendezi a magyar honvédtisztképzés problémáit és olyan távlatokat nyit előttünk, amiről korábban álmodni sem mertünk” – hangsúlyozta a dandártábornok. Kifejtette: az új létesítménynek meg kell felelnie a 21. század tisztképzési követelményeinek, valamint ki kell szolgálnia a Magyar Honvédség és a katonai felsőoktatás igényeit. „Olyan campust szeretnénk, ami egy jó hely, ahol jó lenni” – tette hozzá az NKE HHK dékánja.

A munkacsoport ülésén beszéltek még az NKE HHK felépítéséről, képzéseiről, valamint a felújítással kapcsolatban szót ejtettek a stratégiai célokról, a projekt folyamatairól és egyéb operatív dolgokról is. A megbeszélést követően a munkacsoport résztvevői körbejárták a campus területét.