Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Összecsapások pakisztáni katonák és lázadók között

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. március 2. 20:08

Legalább húsz ember halt meg egy öngyilkos robbantásos merényletben március 2-án, pénteken délután Pakisztán délnyugati részén, ahol délelőtt a hadsereg és egy lázadócsoport összecsapásaiban legalább 33 ember vesztette életét.

Az öngyilkos merénylő egy pesavari mecset bejáratánál repítette a levegőbe magát, amikor a hívek a pénteki nagyimát követően éppen elhagyták az épületet – közölték a helyi hatóságok, amelyek szerint a detonáció legalább húsz halálos és húsz sebesült áldozatot követelt.

A mecset a Mangal Bag hadúr által ellenőrzött övezetben található, az áldozatok többsége is az ő emberei közül került ki.

A Mangal Bag vezette Laskar-i-Iszlám lázadószervezet fegyveresei péntek reggel a Tira-völgyben megtámadtak egy katonai ellenőrzőpontot. A támadást követően hat órán át tartó tűzpárbaj tört ki, amelyben a helyi hatóságok legutóbbi adatai szerint legalább 33 ember – tíz katona és 23 lázadó – vesztette életét.

A törzsek uralta Hajbár körzetben működő Laskar-i-Iszlám nem jelentős tényezője a pakisztáni iszlám lázadók hálózatának, noha kapcsolatban áll a tálibokkal és különböző maffiacsoportokkal is – írta a francia hírügynökség.

Címkékrobbantás