Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Osztrák delegáció Hajdúhadházon

Szöveg: Révészné dr. Markovics Zita hadnagy |  2012. június 9. 18:29

Az osztrák fegyveres erők vezérkari főnöke csaknem egy teljes napot töltött el az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hajdúhadházi Vay Ádám Kiképzőbázisán. A dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnökének meghívására hazánkba látogató Edmund Entacher vezérezredest a bázison díszszakasz fogadta. A csapatlátogatásra vendégét a magyar vezérkari főnök is elkísérte.

1595937073
A delegáció számára dr. Lippai Péter ezredes, parancsnokhelyettes tartott előadást a dandár szervezeti felépítéséről és feladatrendszeréről, majd Kanyó László alezredes, a logisztikai zászlóalj parancsnoka mutatta be röviden a nagy múlttal rendelkező bázis történetét, adottságait, valamint feladatait.

A magas rangú vendégeket és kíséretüket a gyakorlótéren statikus bemutató várta, ahol megismerkedhettek a dandárnál rendszeresített kézifegyverekkel, támogató fegyverrendszerekkel, valamint gép- és harcjárművekkel. A lőtéren lehetőség nyílt a P9RC pisztoly és az AK–63D típusú gépkarabély kipróbálására is.

A látogatás során a delegáció tagjai betekintést nyertek a 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj éppen zajló ellenőrző lőgyakorlatába. Végül dr. Böröndi Gábor dandártábornokkal, az alakulat parancsnokával folytattak megbeszélést.

A látogatás során az osztrák fegyveres erők vezérkari főnöke és kísérete különösen nagy érdeklődést mutatott a missziós tapasztalatok, a családtámogató rendszer és a Bocskai-dandár MLF (Multinational Land Force − többnemzeti szárazföldi kötelék) -szerepvállalása iránt.

1595937073

 Fotó: Nagyné Tóth Erzsébet őrvezető