Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Príma-díjas katonák Szolnokon

Szöveg: MH 86. Szolnok Helikopter Bázis |  2020. szeptember 25. 19:28

Idén 16. alkalommal rendezték meg a nagyszabású területi Príma-gálát Szolnokon, amelynek különlegességet az adta, hogy egyedül ebben megyében tarthatták meg és köszönthették a legkiválóbbakat.

Príma-gála_Szolnok (3)

A kialakult járványügyi helyzet miatt a közönség online követhette a rendezvényt, miközben a magyar tudomány és kultúra kiválóságai, tudósai, művészei, oktatói, sportolói csakis szigorú biztonsági előírások betartása mellett lehettek jelen. A területi Príma-díj átadása előtt a Vállalkozók Országos Szervezete elismerést adott át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó megyei vállalkozóknak, illetve a hon- és rendvédelmi szervek kiválóságainak.

Az idei évben három szolnoki katona kaphatta meg ezt a rangos elismerést. Az év előretolt repülésirányító tisztje, Herczeg Gábor őrnagy, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis katonája lett, akinek az oklevelet és az elismeréssel járó aranymedált az előző év díjazottja, Molnár János őrnagy, a Légierő Zenekar - Szolnok karmestere adta át.

Príma-gála_Szolnok (2)

Szintén a helyőrségben települt MH Béketámogató Kiképző Központ katonája, Darabont Dezső őrnagy az év kiképzője címet vehette át az előző év katonai oktatójától dr. Palik Mátyás ezredestől. Harmadikként pedig az MH 2. Vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonája tudhatja magáénak az év különleges műveleti katonája díjat, amit Pécsvárady Szabolcs ezredes, az alakulat megbízott parancsnoka adott át a díjjazottnak.

Príma-gála_Szolnok (1)