Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Putyin életveszélyben?

2007. október 15. 13:33

Ellenségei dezinformációjának nevezte Irán azokat a sajtóértesüléseket, melyek szerint terrortámadás készülne Putyin ellen teheráni látogatása idején.

Hitelt érdemlő titkosszolgálati jelentésekre hivatkozott az Interfax hírügynökség, mikor arról számolt be, hogy életveszély leselkedik Vlagyimir Putyinra keddre tervezett teheráni látogatásán. Putyin egyik munkatársa – bár nem kommentálta az értesülést – annyit mondott, hogy az információt jelentették az elnöknek.

Vlagyimir Putyin a Kaszpi-tenger menti államok csúcstalálkozójának keretében keddre tervezi látogatását Teheránba. Egyelőre hivatalosan nem jelezték programjának változását.  

A Interfax szerint több külföldi forrás számolt be arról, hogy öngyilkos merénylőkből álló csoportokat képeztek ki Putyin likvidálására.

Mint ismereten Oroszország és Irán jó kapcsolatokat ápol, mitöbb ellenzi a diplomáciai büntető intézkedéseket, amelyekkel a nemzetközi erők Irán atomfegyverkezése ellen igyekeznek fellépni.

Éppen ezt a jó kapcsolatot féltheti most Irán, úgyhogy igyekeztek mielőbb a külügyminisztérium szóvivője útján cáfolni a most felröppent hírt:

“A híresztelések teljesen alaptalanok és összhangban vanak azokkal a törekvésekkel, melyek az Oroszország és Irán közti kapcsolatok megrontására irányulnak – nyilatkozta a szóvivő Mohammad Ali Hosseini.