Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Gyorsan, bátran, hűséggel”

Szöveg: V. J. |  2012. június 5. 10:20

Közel hetven egyéni versenyző és hét csapat részvételével, május utolsó napján rendezte meg az MH Bakony Harckiképző Központ a  „Gyorsan, bátran, hűséggel” elnevezésű hegyikerékpáros versenyét.

Az idén először megrendezett verseny egyik fő célja a hagyományőrzés, valamint az emlékezés volt az 1932-ig Hajmáskéren állomásozott Magyar Királyi 2. Honvéd Kerékpáros Zászlóalj katonáira.

A nullaponti lőtér és környékén megrendezett versenyre a Magyar Honvédség szinte minden alakulatától érkeztek hivatásos és szerződéses katonák, valamint közalkalmazottak.

A rendezvényt Huszár János dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szárazföldi haderőnem főnökének jelenlétében, Vokla János alezredes, az MH Bakony Harckiképző Központ megbízott parancsnoka, valamint Söregi Zoltán, a magyar királyi kerékpáros alakulatok történetét feldolgozó könyv szerzője nyitotta meg.

A versenyzők a rajt után rövid időn belül ízelítőt kaptak a rájuk váró megpróbáltatásokból, az első emelkedő a Hagymatetőre vezetett, amely igénybe vette mindenki erejét. Aztán a táv felénél, a Papod hegyre való feljutás állította igazi kihívás elé a kerekezőket, akiknek a 36 kilométeres táv, a Bakony sziklás talajával, a gyakori kemény emelkedőkkel és a vízmosta lejtőkkel komoly megmérettetés volt.

1595936748
 
1595936748
 
1595936748
 
1595936749