Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szabadok a foglyok

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. július 16. 7:14

Szabadon engedték Pakisztánban a Mercy Corps amerikai civil szervezet három munkatársát, akiket februárban rabolták el az ország délnyugati részében – adták hírül a szervezet képviselői. Az amerikai segítőket sofőrjükkel együtt február 18-án ejtették foglyul a forrongó Beludzsisztán tartomány fővárosától, Kvettától 200 kilométerre északnyugatra.

A sofőrt a múlt hónapban megölték. Az eset miatt a Mercy Corps mintegy negyven irodát bezárt két pakisztáni tartományban.

“Biztosan tudjuk, hogy a törzsi vezetőkkel folytatott tárgyalások eredményeként a Mercy Corps három munkatársát szabadon engedték" – közölte az AFP francia hírügynökséggel a tartományi kormány megbízottja, Akbar Huszain Durrani.

Durrani szerint a foglyokért nem fizettek váltságdíjat, noha az emberrablók egymillió dollárnak megfelelő pakisztáni rúpiát követeltek szabadon bocsátásukért.

A túszok pénteken találkozhatnak a családjukkal.

“Egyikőjüknek már sikerült telefonon elérnie a családját, s a család továbbította nekünk a hírt: az összes kiszabadult fogoly egészséges" – mondta a Mercy Corps egyik pakisztáni munkatársa, aki a közléshez hozzátette: a segélyszervezet a jövő héten újra megnyitja júniusban bezárt irodáit.

Az Iránnal és Afganisztánnal határos Beludzsisztán tartományban gazdag kőolaj- és földgázkészletek találhatók, a területen azonban gyakoriak a törzsi csoportok közötti összecsapások és az iszlám radikálisok által elkövetett merényletek.

CímkékAfganisztán