Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Számot adtak, mérlegeltek

Szöveg: Mátyás Andrea |  2012. április 11. 9:38

Értékelő-feladatszabó értekezletet tartottak április 10-én, kedden Székesfehérváron, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél. A rendezvényen – többek között – részt vett Varga Csaba dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság törzsfőnöke is.

„A katonai szervezetek életében mindig kiemelkedő, jelentős esemény az éves értékelő és feladatszabó értekezlet. Nincs ez másként az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél sem. Ez az a fórum, ahol számot kell adni az elmúlt egy év tevékenységéről, meg kell vonni az elvégzett munka mérlegét, illetve reális, végrehajtható célkitűzésekkel és feladatokkal meg kell szabni a továbblépés mikéntjét, az előttünk álló év feladatait és azok végrehajtásának követelményeit" – emelte ki dr. Révész Gyula mérnök ezredes.

1595934042
Az alakulat parancsnoka értékelő-feladatszabó beszédében
egyebek mellett hangsúlyozta, hogy az elmúlt év kiemelkedő felkészítési feladataként az ezred eredményesen végrehajtotta a nemzetközi szerződésekben felajánlott alegységek személyi állományának híradó szakfelkészítését, kiképzését.

Révész ezredes kiemelte: idén is szakszerűen kell biztosítani az MH Összhaderőnemi Parancsnokság támogatási feltételeit, valamint az MH ÖHP alárendeltségébe tartozó szervezetek objektumaiba telepített híradó és informatikai központok, mikrohullámú állomások üzemeltetését.

A parancsnok aláhúzta: figyelmet kell fordítani a parancsnokok és a törzsek felkészítésére, összekovácsolására, illetve az ezred általános kiképzésének tervezésére, szervezésére és végrehajtására.

Végezetül az ezred parancsnoka megköszönte az MH Összhaderőnemi Parancsnokság támogatását, valamint az alakulatnál szolgáló katonák tavalyi évi áldozatos munkáját.

Varga Csaba dandártábornok tolmácsolta Domján László vezérőrnagynak, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának köszönetét mindazért a munkáért és tevékenységért, amit az alakulat végzett az elmúlt év során. Az MH ÖHP törzsfőnöke ismertette a parancsnokság alakulattal szembeni elvárásait is.

1595934042

 Fotó: Bödő Viktória