Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szupertitkos fegyver a terroristák ellen

Szöveg: atv.hu/honvedelem.hu |  2008. szeptember 10. 10:35

A Watergate-hős Bob Woodward szerint azért csökkent az erőszak az utóbbi hónapokban Irakban, mert az amerikai hadsereg egy titkos, a partizánharcban eddig ismeretlen fegyvert dolgozott ki, és vetett be az iszlám felkelők ellen.

A CNN “Larry King Live" című műsorában nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozva nem árulta el miről is van pontosan szó, csak annyit mondott, hogy a módszerrel nagyon jól be lehet mérni a terroristákat, bárhol is rejtőzködnek, és gyorsan meg lehet őket semmisíteni.

Szerinte ez újabb bizonyítéka az amerikai háborús leleményességnek, és a találmányt a II. Világháborúban bevetett atombomba jelentőségével vetette össze. Úgy vélekedett, hogy a világ terroristái ezt ma már egyetlen városban sem lehetnek biztonságban az amerikai üldözőik előtt.

Az amerikai hadügyminisztérium megerősítette, hogy létezik egy új stratégia, de cáfolta, hogy csak ennek az eredménye lenne az amerikai siker Irakban.

A Pentagon úgy véli, hogy az eredményes harchoz kellett a 30 ezerrel több katona is.

Bob Woodward Carl Bernsteinnel és a CIA egyik árulkodó vezetőjének segítségével a Washington Post oknyomozó újságírójaként annak idején leleplezte Richar Nixon amerikai elnök lehallgatási mesterkedéseit politikai ellenfeleivel szemben a Watergate irodaházban, ami Nixon bukásához vezetett.