Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tábornok a bíróságon

Szöveg: Pogrányi Zoltán |  2008. november 4. 9:56

Nem mindennapi felkérésnek tett eleget Huszti András dandártábornok, a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka. November első hétfőjén – a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felkérésére – a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság katasztrófavédelmi továbbképzésén tartott előadást a bíróság teljes személyi állományának.

A parancsnok bemutatta az alakulatot, ismertette felépítését és feladatrendszerét, és kiemelte a dandár katasztrófavédelmi feladatokban való eddigi helytállását. Elmondta, hogy a 25. lövészdandár képes és kész részt venni minden olyan elhárítási feladatban, ahol a katonák fegyelmezett és hatékony munkavégzése és technikai eszközei segíteni tudnak.

Példaként büszkén említette a 2006-évi árvízvédelemben való részvételt, ahol a dandár szinte teljes személyi állománya minden erejével azon dolgozott, hogy megóvja nemcsak a megye Duna menti, de a Körös torkolatvidéke lakóinak életét és javait.

Huszti tábornok elmondta, hogy a megyei katasztrófavédelmi igazgatósággal való együttműködés kiemelten fontos, hogy az esetlegesen bekövetkező katasztrófahelyzetekre minél jobban felkészülhessen az alakulat, valamint hogy az elhárítási munka a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban elkezdhető legyen.