Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tiszt-jelöltek bevonulása

Szöveg: Papp Nikolett |  2009. szeptember 4. 8:41

A szeptember elsején alapkiképzésre bevonult 145 tiszti hallgatónak ezúttal a gyakorlatban kell majd helyt állnia a felkészítés megpróbáltatásai során, hiszen az elkövetkezendő három hónapban sajátítják el azokat a legfontosabb ismereteket, melyek nélkülözhetetlenek a katonai szolgálat vállalásához.

A fiatal tiszt- jelöltek bevonulásuk másnapján megkapták szükséges oltásaikat a bázis orvosi központjában, majd orvosi vizsgálaton és az ilyenkor elengedhetetlen drogszűrésen vettek részt.
Ezt követően megkezdődött a hallgatók elméleti képzése, munkavédelmi, valamint jogszabály- és szabályismeret oktatásban részesültek.

Az előadások során megismerkedtek a Szolgálati Szabályzat rendeltetésével, jelentőségével, a katonák jogállásával, járandóságaival, a fegyelmi felelősség általános szabályaival, a katonai függelmi viszonyokkal, továbbá az alapvető biztonsági, tűzvédelmi és környezetvédelmi rendszabályokkal.

1595890855
 

Az elkövetkezendő néhány hétben a Mecséri János Kiképző Osztály 1. általános katonai kiképző alosztályának személyi állománya arra fog törekedni, hogy a tiszti hallgatók alapos elméleti tudással és kiválóan elsajátított gyakorlati ismeretekkel térjenek vissza az egyetemre, ahol tovább folytatják majd tanulmányaikat.