Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Több dzsihadistát ölt meg az algériai hadsereg

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2020. december 3. 15:10

Három terroristával végzett az algériai hadsereg az ország északkeleti részén lévő Zsizsel tartományban – áll az algériai védelmi minisztérium december 1-ei, keddi közleményében.

A tájékoztatás szerint a férfiakat egy rajtaütés során ölték meg, a helyszínen a biztonsági erők géppisztolyokat, gránátot, más egyéb fegyvereket, valamint napelemeket és kommunikációs eszközöket is lefoglaltak.


Algéria északi részének nehezen megközelíthető térségében a hadsereg szerint az al-Kaida terrorszervezet észak-afrikai szárnyának, az Iszlám Magreb al-Kaidájának (AQIM) a fegyveresei bujkálnak. A terroristák többször hajtanak végre innen támadásokat a hadsereg és a rendőrség járőröző egységei ellen.

Az elmúlt öt évben nőtt a terroristacselekmények száma Algériában, mind a fővároshoz közeli területeken, mind pedig az ország déli részén, a líbiai, nigeri és mali határnál fekvő térségekben. Az algériai védelmi minisztérium közlése szerint 2019-ben a biztonsági erők 15, terrorizmussal gyanúsított emberrel végeztek. A déli területeken a hadsereg az elmúlt két évben többször csapott össze szélsőséges fegyveres csoportokkal.