Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szolnoki iskolát fertőtlenítettek a katonák

Szöveg: Végh Krisztina zászlós | Fotó: a szerző felvételei |  2020. december 3. 16:25

Újabb mentesítési feladat várt az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonáira. A fertőtlenítő rajok december 3-án a szolnoki Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium alsó tagozatosainak épületét mentesítették.

Fertőtlenítés_Szolnok (1)

Balog Zsolt, az iskola igazgatója tájékoztatása szerint az őszi szünetről visszatérve azt tapasztalták, hogy nagyon sok gyerek kapta el a koronavírust vagy szoros kontaktként karanténba került. Rövid idő elteltével az alsó tagozatból további négy-öt osztály kényszerült otthoni elkülönítésbe, a tizenhat tanárból pedig tízen megbetegedtek. Az iskola vezetése az Emberi Erőforrások Minisztériumához fordult segítségért, kérték a digitális oktatás bevezetését november 25. és december 7. között, valamint a honvédség közreműködését a fertőtlenítési feladatok elvégzésében.

A 2200 négyzetméter alapterületű épület tornatermét, tantermeit és egyéb közösségi tereit három óra alatt fertőtlenítették a dandár katonái. A kötelező szellőztetés után az intézmény újra megnyithatja kapuit a tanulók előtt.

Balog Zsolt igazgató köszönetét fejezte ki az állománynak és reméli, hogy nemsokára a gimnázium épületére is sor kerülhet, megelőzve egy újabb fertőzési hullám kialakulását.

Kapcsolódó cikkek