Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Különleges” ellenőrzés a kórházban

Szöveg: MHP Haderőnemi Szemlélőség | Fotó: a szemlélőség felvételei |  2020. december 3. 17:36

Sándor Tamás vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága különleges műveleti szemlélője elrendelte, hogy december 2-án a szemlélőség egészségügyi tanácsadója hajtson végre ellenőrzést Balassagyarmaton. A Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetben az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonái a veszélyhelyzet miatt teljesítenek szolgálatot. Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósának terve alapján a szemlélőség vezénylőzászlósa is csatlakozott az ellenőrzéshez.

Balassagyarmat (2)

Az ellenőrzés célja az volt, hogy felmérjék a balassagyarmati egészségügyi intézménybe vezényelt katonák tevékenységét, ellátási és elhelyezési körülményeit. A dandár a 3. számú körzetért - Nógrád, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megye - felel.

A dandár huszonegy katonája betegirányítási, beléptetési, anyagmozgatási, adatfeldolgozási, valamint raktározási feladatot lát el. A balassagyarmati kórház a környék kiemelt járványügyi kórháza, ahol jelenleg közel 150 fő COVID-19 fertőzött beteget ápolnak.

A bizottság tagjai egyeztettek a kórház vezetésével, valamint a kórházparancsnokkal is, akik elismerően nyilatkoztak a katonák teljesítményéről, motiváltságukról. Az ellenőrzés során megtekintették a szolgálatot teljesítő katonák szálláshelyét, a Madách Imre Kollégiumot is.

Az ellenőrző bizottság a látogatás végén megállapította, hogy a védekezésben résztvevő katonák a rájuk bízott feladatokat maradéktalanul elvégzik, hozzájárulva ezzel a világjárvány megfékezéséhez.