Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

a szemlélőség felvételei

Bersényi_megemlékezés (12)

Tisztelgés Bercsényi László sírjánál

2021. június 22. 12:08

Hivatalos látogatás során - a Magyar Honvédség Parancsnoksága Különleges Műveleti Szemlélőség szervezésében - koszorút helyeztek el a közelmúltban gróf Bercsényi László marsall sírján a franciaországi Luzancy-ban.

konferencia (7)

Konferencia a tervezés jegyében

2021. január 18. 16:12

Háromnapos főtervezői konferenciát szervezett a Magyar Honvédség Parancsnoksága Különleges Műveleti Szemlélőség január közepén, Szolnokon. A konferencián az idén májusra tervezett, Black Swan 2021 elnevezésű nemzetközi különleges műveleti gyakorlatot készítették elő, amelyen hét ország különleges műveleti katonái vesznek majd részt.

kiber_kapott (3)

A múlt és a jövő találkozása a kiberakadémián

2020. december 10. 14:36

Meglehetősen nagy kontrasztot mutatva a múlt és jövő között, a második világháború egyik ikonikus tárgyi emlékét, egy jó állapotban fennmaradt enigma rejtjelző készüléket láthatunk Szentendrén, a Magyar Honvédség Kiber Képzési Központjában, azaz a kiberakadémián.

Balassagyarmat (2)

„Különleges” ellenőrzés a kórházban

2020. december 3. 17:36

Sándor Tamás vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága különleges műveleti szemlélője elrendelte, hogy december 2-án a szemlélőség egészségügyi tanácsadója hajtson végre ellenőrzést Balassagyarmaton. A Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetben az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonái a veszélyhelyzet miatt teljesítenek szolgálatot. Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósának terve alapján a szemlélőség vezénylőzászlósa is csatlakozott az ellenőrzéshez.

MHP Különleges Műveleti Szemlélőség_donor (5)

A „különleges” donorrá válás

2020. december 2. 9:43

A Magyar Honvédség Parancsnoksága Különleges Műveleti Szemlélőségről néhányan – akik már túlestek a COVID-19 járványon - úgy gondolták, hozzájárulnak a vírus elleni harchoz azzal, hogy vérplazmát adnak, elősegítve ezzel a vírus elleni antitest készítmény előállítását.

PL_HUN_kiber1

Lengyel-magyar kibervédelmi együttműködés

2020. december 1. 15:21

Videókonferencia formájában folytatott szakmai megbeszélést prof. dr. Kovács László dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága kibervédelmi haderőnemi szemlélője, Karol Molenda dandártábornokkal, a lengyel Nemzeti Kiberbiztonsági Központ igazgatójával.