Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Továbbképzésen a vezénylőzászlósok

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Kertész László |  2023. június 5. 17:59

„Nekünk, vezénylőzászlósoknak az elsődleges feladatunk az, hogy gondoskodjunk az állományunkról. Ez úgy valósul meg, hogy a lehető legjobb felkészítést, képzést biztosítjuk számukra” – fogalmazott Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa június 5-én a vezénylőzászlósi fejlesztői hét megnyitóján.

A június 5- 9. között, a várpalotai Mandulás laktanyában rendezett továbbképzés megnyitóján Kaszab Zoltán főtörzszászlós kiemelte: „sokat kell tennünk azért, hogy parancsnokaink tudjanak ránk számítani és egyenrangú partnerként fogadjanak el minket, hiszen mi oda tartozunk. Éppen ezért fontos az, hogy az ilyen felkészítő hetek nemcsak arról szólnak, hogy beszélünk a szolgálati szabályzatról, alaki szabályzatról és minden másról, hanem egy jóval magasabb szinten próbálunk a Magyar Honvédség vezető altiszti karának kitekintést biztosítani.”

MH Vezénylőzászlós munkahét KLAC9417

A vezénylőzászlós hozzátette: a továbbképzésen elhangzó előadások a Honvéd Vezérkar által kiemelt témákat dolgozzák fel, ezek elsősorban kitekintést biztosítanak a laktanyán kívüli életre, és egyúttal a hallgatóságot kizökkenti a mindennapi munkahelyi rutinból. Az előadások célja az, hogy segítsenek megérteni, a külső hatások milyen elsődleges és másodlagos reakciókat fejtenek ki az egyénre és a Magyar Honvédség egészére.

A vezénylőzászlósok előadást hallgathatnak – többek között – a Magyar Honvédség felderítő rendszeréről, nemzetközi kapcsolatokról, valamint a XXI. század biztonsági kihívásairól. Az előadásokon kívül a program részét lövészet, erőnléti felmérés és csapatépítés is képezi.

MH Vezénylőzászlós munkahét KLAC9428