Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Továbbra is a haza védelme érdekében

Sáfár Albert dandártábornok az Aero Vodochody repülőgépgyártó cég vezető munkatársaként folytatja pályafutását

Szöveg: a Magyar Honvédség Parancsnoksága | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2022. október 28. 14:27

Sáfár Albert dandártábornok négy évtizeden át tartó, értékteremtő, példaértékű és eredményekben gazdag katonai pályafutást tudhat magáénak. A honvédelem érdekében végzett tevékeny szolgálatát megköszönve Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese fogadta őt október 28-án, pénteken délelőtt, a Honvédelmi Minisztériumban.

LALA7338

Sándor Zsolt altábornagy az ünnepélyes találkozón elismerését és nagyrabecsülését fejezte ki Sáfár Albert dandártábornoknak a magas színvonalú áldozatos szolgálatáért.

„A haza védelmében nyújtott kiemelkedő szolgálata alatt eltelt évtizedekben végigjárta a hierarchia számos lépcsőfokát. Az MN 47. Honi Vadászrepülő Ezred repülőgépvezetője, az MH 47. Pápa Harcászati Repülőezred parancsnokság parancsnok helyettese, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság légierő hadműveleti és kiképzési főnökség főnöke, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság stratégiai szintű feladatokat ellátó I. Stratégiai Központ parancsnokhelyettese, és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Dékáni Hivatalának szervezési igazgatója – hogy csak néhányat kiragadjak a beosztásai közül, amelyek elhivatottságát és küzdőszellemét igazolják. Sáfár dandártábornok személyében olyan katonát ismerünk, akinek gondolatai között mindig a haza szolgálata, az ország védelme szerepelt elsőként. Szolgálatát az egész pályája alatt végig kísérte a tettrekészség, a hivatástudat és a bajtársiasság, de mindenekelőtt a haza szerete” – emelte ki a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese.

LALA7354

Sáfár Albert dandártábornok munkásságát számos kitüntetéssel ismerték el, korábban - többek között - átvehette a Szolgálati Érdemjel Arany fokozatát, valamint a Magyar Köztársaság Érdemrend lovagkeresztjét.

A tábornok a nyugdíj előtti rendelkezési állományba vétele után a nagy múltú Aero Vodochody repülőgépgyártó vezető munkatársaként folytatja pályafutását a haza védelme és a magyar hadiipar fejlesztése érdekében.

LALA7351