Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese

Katonadolog_1208 (nyitó)

„Minden egyes felkészített, szakképzett altisztre, tisztre, katonára szükségünk van”

2022. december 8. 20:12

A Magyar Honvédség szervezeti átalakulásáról beszélt Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese a Spirit FM „Katonadolog” című műsorának vendégeként december 8-án, csütörtökön.

Lynx-szemle_index

Parancsnoki értekezlet és Lynx-szemle

2022. december 7. 11:55

Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese december 5-én, hétfőn nyitotta meg az MH Szárazföldi Parancsnokság idei utolsó parancsnoki értekezletét, amelyet ezúttal a táborfalvai Helyőrségi Művelődési Otthon épületében rendeztek meg. A parancsnoki értekezlet résztvevői a szakmai megbeszélést követően dr. Lippai Péter dandártábornok, a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnokságának parancsnoka vezetésével megtekintették a táborfalvai terepen éppen vezetési kiképzésre használt Lynx (Hiúz) típusú gyalogsági harcjárműveket.

LALA7647

Fókuszban a védelmi tervezés

2022. november 17. 14:56

Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese november 17-én, csütörtökön a Honvédelmi Minisztériumban fogadta az Institute for Security Governance (ISG) amerikai delegációját.

kognitiv kepessegfejlesztes  (6)

A jövő képlete: folyamatos átalakítás és rendszeres képzés

2022. november 14. 21:07

Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese nyitotta meg „A katonák kognitív képességfejlesztésének kérdései” című tudományos konferenciát november 14-én, hétfőn, a budapesti Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban. A rendezvényen részt vett és előadást tartott Zsiga Tamás László, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára is.

Nemz_Altiszti_Hét_index

Befejeződött a Nemzetközi Altiszti Hét

2022. november 10. 19:01

Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese záróbeszédével vette kezdetét a Nemzetközi Altiszti Hét utolsó napja Balatonakarattyán, az MH Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központban, november 10-én, csütörtökön. A korábban Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyamnak (ÖVAT) nevezett továbbképzést tizedik alkalommal rendezték meg.

A kemény munka mindent legyőz _index

A kemény munka mindent legyőz

2022. november 3. 20:02

Megtartotta csapatünnepét az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban, november 3-án, csütörtökön. A rendezvényen – amelyen jelen volt Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese, valamint Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnokságának törzsfőnöke – munkája elismeréséül a Magyar Katonai Logisztikai Egyesület zászlószalagot adományozott a katonai szervezetnek.

LALA7338

Továbbra is a haza védelme érdekében

2022. október 28. 14:27

Sáfár Albert dandártábornok négy évtizeden át tartó, értékteremtő, példaértékű és eredményekben gazdag katonai pályafutást tudhat magáénak. A honvédelem érdekében végzett tevékeny szolgálatát megköszönve Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese fogadta őt október 28-án, pénteken délelőtt, a Honvédelmi Minisztériumban.

pkhnyito

Németországba látogatott a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese

2022. október 22. 7:32

Többnapos látogatást tett Németországban Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese, aki találkozott többek között Markus Laubenthal altábornaggyal, a német haderő főszemlélő-helyettesével, valamint Gert Nultsch altábornaggyal, a német Védelmi Minisztérium Tervezési Főosztály vezetőjével.

MHP állománygyűlés (nyitó)

A szabadságvágy, a hazaszeretet mindig ott volt és ott lesz a magyar szívekben

2022. október 21. 13:31

„A magyar katonák a huszadik században különösen nehéz és sokszor kibogozhatatlanul összetett politikai helyzetekben teljesítettek szolgálatot, különösen igaz ez az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire” – mondta Sándor Zsolt altábornagy, október 21-én, pénteken Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium Lehel utcai objektumában.

1014_Tata_pk_váltás_index

Új parancsnok Tatán

2022. október 14. 20:30

Október 15-ei hatállyal Tóth István ezredes veszi át az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoki beosztását Lőrincz Gábor dandártábornoktól. Az október 14-ei átadás-átvételi ünnepségen Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese úgy fogalmazott: az elköszönő parancsnok négy éven át kiváló munkát végzett. A rendezvényen jelen volt dr. Maróth Gáspár, a HM védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára is. Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka személyesen köszöntötte a régi és az új parancsnokot.