Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese

Rendortisztavatas_202200702_17

Száznegyvennégyen tették le rendőrtiszti esküjüket

2022. július 2. 11:58

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának (NKE RTK) 144 hallgatója ünnepélyes keretek között tett esküt a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt, a budai Várban, a Kapisztrán téren, július 2-án, szombaton.

jobb alsó másolata(3)

Példaértékű helytállás a katona-egészségügyben

2022. június 30. 21:05

Zászlószalag adományozásával ismerték el az MH Egészségügyi Központ dolgozóinak áldozatos, már-már emberfeletti teljesítményét, amelynek köszönhetően minden, a katona-egészségügy elé álló kihívást sikerrel vettek. A Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban június 30-án tartott ünnepi állománygyűlésen jelen volt Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium stratégiai tervezésért és humánpolitikáért felelős államtitkára és Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese is.

P6300232

Harc a méterekért

2022. június 30. 18:20

1962. június 14-én éjszakai magassági csoportos ugrási rekordot döntöttek a magyar ejtőernyősök. A hatvan évvel ezelőtti, történelmi esemény évfordulója alkalmából dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka emléktárgyat adományozott a rekordkísérletben részt vevő nyugállományú katonáknak, amelyeket Sándor Zsolt altábornagy, parancsnokhelyettes adott át június 30-án, csütörtökön, a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumában.

LALA4011

Magyarországon járt a német haderő főszemlélő-helyettese

2022. június 28. 13:15

Markus Laubenthal altábornagy, a német haderő főszemlélő-helyettese tett látogatást Magyarországon, ennek során - mások mellett - találkozott dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornaggyal a Magyar Honvédség parancsnokával, dr. Maróth Gáspárral a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkárával, és Sándor Zsolt altábornaggyal a Magyar Honvédség parancsnokának helyettesével. A budapesti megbeszéléseket követően a főszemlélő-helyettes június 27-én, hétfőn Debrecenben az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál járt.

Kecel (nyitó)

Ünnep Kecelen

2022. június 26. 13:02

Különleges repülőgép-avatóval koronázták meg a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatot június 25-én, Kecelen, a Pintér Művek Haditechnikai Parkban. A 8202-es oldalszámú MiG-21MF, amely a park első repülőgépe volt, mostantól az alapító, Pintér József nevét viseli. A rendezvényen mások mellett részt vett Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese is.

francia_véderő_attasé (nyitó)

Elköszönt a francia véderőattasé

2022. június 23. 15:50

Franciaország Ausztriába, Magyarországra és Szlovéniába delegált véderőattaséja – magyarországi szolgálatának befejezésével – udvariassági, elköszönő látogatást tett a Magyar Honvédség Parancsnokságán június 22-én, szerdán. Valérie Trameau ezredes asszonyt Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese fogadta.

TOT_0365

Zenés őrségváltás és huszártánc a Sándor-palota előtt

2022. június 18. 18:17

Zenés őrségváltás és színes, táncos felvonulás várta az érdeklődőket június 18-án, szombaton, a budai Várban. Az eseményen - mások mellett - részt vett Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese, Kun Szabó István vezérőrnagy, a Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Igazgatóság igazgatója és Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa is.

ONG PK (3)

Magyarországra látogatott az Ohiói Nemzeti Gárda parancsnoka

2022. június 10. 20:15

Budapesten, Szentendrén, Tatán és Székesfehérváron tett látogatást június 8-9-én, az Ohiói Nemzeti Gárda küldöttsége, amit John C. Harris vezérőrnagy, parancsnok vezetett.

20220608_085015

A pakisztáni egyetem delegációját köszöntötte a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese

2022. június 10. 13:57

A napokban zajlik az iszlámábádi Nemzetvédelmi Egyetem Felsőfokú Vezetőképző Tanfolyam delegációjának magyarországi látogatása. Az Aamir Munir repülőparancsnok (légierő) vezette delegáció június 8-án, délelőtt látogatást tett a Honvédelmi Minisztériumban, a HM Nemzetközi Együttműködési Főosztály, valamint a HM Védelempolitikai Főosztály vendégeként. A pakisztáni delegációt Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese köszöntötte.

Brunssumm (nyitó)

Parancsnokváltás Brunssumban

2022. június 4. 8:12

A Magyar Honvédség parancsnokának helyettese részvételével tartották meg a NATO Szövetséges Összhaderőnemi Erők Parancsnoksága (Allied Joint Force Command Brunssum) parancsnoki beosztásának átadás-átvételi ünnepségét június 3-án, Brunssumban.