Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Továbbra is kimagasló a szolgálatellátás a déli határon

Szöveg: Búz Csaba főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2020. december 30. 16:26

Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa tett látogatást december 30-án, szerdán, a déli határszakasz védelmével kapcsolatos feladatokban résztvevő katonáknál.

20201230-Kriston-ftzls-hatar  (5)

A honvédség első számú altisztje azért látogatott el a déli határra, hogy az év vége előtt még találkozzon a határvédelmi feladatokba bevont katonákkal és személyesen győződjön meg a szolgálatellátás részleteiről.

A Magyar Honvédség vezénylőzászlósát elkísérte Hazafi Károly főtörzszászlós, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság és Csizmadia Lajos főtörzszászlós, az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék vezénylőzászlósa is. A bácsalmási határvédelmi bázison Kriston főtörzszászlós a manőver század vezénylőzászlósától tájékoztatást kapott a határvédelmi feladatokba bevont erők elhelyezkedéséről és létszámáról, valamint a szolgálatteljesítés érdekében tett járványügyi intézkedésekről. Ezt követően - a bázis közelében található határszakasz szemrevételezése közben - beszélgetett a szolgálatban lévő katonákkal és bejárta a határvédelmi feladatokat kiszolgáló logisztikai csapatok települési helyét is.

20201230-Kriston-ftzls-hatar  (4)

A látogatás végén Kriston István főtörzszászlós elégedettségét fejezte ki a látottakkal kapcsolatban és elmondta, hogy a Magyar Honvédség vezetésének kiemelt célja az ünnepi és az év végi időszakban a különböző feladatokba bevont katonai erők ellenőrzése. „A katonák fegyelmezettek, motiváltak és továbbra is kimagasló a szolgálat ellátása a déli határon” – tette hozzá a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa.