Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonák a határon

Lippai_ddtbk_keleti_határ (nyitó)

Újévi látogatás a keleti határon

2023. január 2. 7:38

A Keleti Pajzs feladatban részt vevő katonákat látogatta meg az újév első napján dr. Lippai Péter dandártábornok, a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnokság parancsnoka.

Hercegszántó_index

Őrségváltás a déli határon

2022. december 29. 19:01

Magyarország békéjének biztonsága a katonáinkban, rendőreinkben és a határvadászainkban lakozó erő, hiszen a békéhez erő kell - jelentette ki Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes december 29-én, csütörtökön, a hercegszántói határvédelmi bázison.

Hercegszántó_nyitó

A határvadászok átvették a katonák feladatait a déli határon

2022. december 29. 14:13

A Magyar Honvédség katonái befejezték az aktív műveleti szolgálatot a déli határszakaszon, feladataikat a határvadász ezred tagjai vették át december 29-én, csütörtökön.

2022.12.28. Koller József a határon (1)

Meglátogatta a határt védő katonáit a légierő parancsnoka

2022. december 28. 18:52

Hajdúhadházra és Bácsalmásra látogatott az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka és a parancsnokság vezénylőzászlósa karácsony második napján.

IMG_7732

Elöljárói látogatás a keleti határon

2022. december 27. 16:00

Simon Attila vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának együttműködési helyettese és Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa látogatta meg december 27-én a keleti határszakaszon szolgálatot teljesítő katonákat.

Bácsalmás_megemlékezés (nyitó)

Megemlékezés a hősökről

2022. november 12. 18:47

Az akkor csak Nagy Háborúnak nevezett világméretű öldöklés az Osztrák-Magyar Monarchia számára a Padovai Fegyverszüneti Egyezmény megkötésével, 1918. november 3-án zárult le. Azonban az első világháború hivatalos és teljes befejezése a nyugati front harcainak is véget vető 1918. 11. 11-én 11 óra 11 perckor megkötött fegyverszünet aláírásával történt meg. Nemzetközi kezdeményezés nyomán, ennek a történelmi eseménynek az évfordulóján gyúlnak mécsesek világszerte, a világháborúban elesettekre emlékezve.

Bocsi Csaba kk - nyito

Zöldben és kékben egyszerre

2022. november 3. 11:25

Bocsi Csaba közkatona önkéntes műveleti tartalékosként teljesít szolgálatot a déli határon, a mindennapokban pedig rendőrségen dolgozik. Két fontos hivatást próbál összeegyeztetni, mely gyakran nem könnyű feladat. Interjúnkból kiderül, hogy a kék egyenruha mellé miért szeretett volna egy zöldet is.

Izsó János szkv. 3 nyitó

Tartalékosként a déli határszakaszon

2022. október 17. 12:06

A déli határszakasz védelmében az önkéntes tartalékos katonák is példaértékűen álltak helyt az elmúlt évek során. A tartalékos állomány október 5-től ismét jelentős létszámmal vesz részt az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelek (AIAK) feladataiban. A tartalékosok a civil élet különböző területeiről érkeznek, különböző kompetenciákkal rendelkeznek, mégis belépve a honvédség kötelekébe, egy csapatban szolgálva, egy közös célért öltik magukra az egyenruhát, ami a hazaszeretet egyik legfontosabb megnyilvánulása.

6310ea0ac3e19222651615

Tartalékosként a déli határszakaszon

2022. október 10. 15:50

A déli határszakasz védelmében az önkéntes tartalékos katonák is példaértékűen álltak helyt az elmúlt évek során. Október 5-től ismét jelentős létszámmal vesznek részt az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelek (MH AIAK) feladataiban. A tartalékosok a civil élet különböző területeiről érkeznek, különböző kompetenciákkal rendelkeznek, mégis belépve a honvédség kötelekébe, egy csapatban szolgálva, egy közös célért öltik magukra az egyenruhát, amely a hazaszeretet egyik legfontosabb megnyilvánulása. Cikksorozatunk első részében a déli határon szolgálatot teljesítő tartalékos honvédek szemével mutatjuk be azt a sokszínű világot, amit az Önkéntes Tartalékos Rendszer képvisel.

MH KIKNYP pk látogatása (nyitó)

Parancsnokuk látogatta meg a Hercegszántón szolgáló katonákat

2022. szeptember 30. 7:30

A hercegszántói határvédelmi bázisra látogatott az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) parancsnoka. Szűcs Imre ezredest az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) parancsnoka, Páli Zoltán ezredes fogadta.