Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonák a határon

MH AIAK PK felkészítés005

Parancsnoki felkészülés a déli határszolgálatra

2021. március 4. 7:19

Az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) parancsnoki beosztásba tervezett vezetőinek szervezett felkészítést a Magyar Honvédség Parancsnoksága (MHP). A Hadműveleti Csoportfőnökség által összeállított, több napos program még februárban az elméleti ismeretek átadásával, felfrissítésével kezdődött Budapesten, majd márciusban, gyakorlatban is megismerkedtek a leendő parancsnokok a műveleti területtel.

Petőfi_laktanya_ÖMT_bevonulás (2)

A déli határhoz készülnek

2021. március 2. 17:12

Tizenkét önkéntes műveleti tartalékos katona vonult be március elsején a budapesti Petőfi laktanyába, ahol megkezdik a felkészülést a határszolgálatra.

OGY_NémethSzilárd_02.22 (2)

Az Országgyűlésben is megköszönték a Magyar Honvédség munkáját

2021. február 22. 21:00

A Magyar Honvédség teljes képességével a járvány elleni küzdelem szolgálatában áll – mondta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes az Országgyűlés tavaszi ülésszakának február 22-i, hétfői ülésén.

együttműködés_policemh (1)

Tovább erősödik az együttműködés a honvédség és a rendőrség között

2021. február 11. 11:43

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Honvédség két katonai szervezete és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság február 9-én, kedden, Békéscsabán.

katona-rendor vizi jaror

Rendőrök és katonák mentettek ki a jeges vízből egy embercsempészt

2021. február 2. 13:35

Rendőrök és katonák mentettek ki a Tisza jeges vízéből egy embercsempészt szombatra virradóra, a bíróság ügyészi indítványra elrendelte a szerb férfi letartoztatását - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője február 2-án, kedden az MTI-t.

főhadnagy_előléptetés (1)

Kinevezés a határon

2021. február 1. 15:04

Fazekas Flórián zászlóst, az MH Ludovika Zászlóalj munkavédelmi zászlósát határvédelmi szolgálat közben érte utol a főhadnagyi kinevezése február elsején, kora reggel.

határlátogatás_01.21 (6)

Modern eszközök segítik a határvédelmet

2021. január 21. 17:08

A határvédelmi feladatok ellátásának szükségszerűségéről tartott sajtótájékoztatót Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes és Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója január 21-én, csütörtökön, a kelebiai határvédelmi bázison.

Benkő Tibor videóbeszéde Werk KLAC9991

Benkő Tibor: garantálni kell a biztonságot

2021. január 21. 10:40

„Magyarország, a magyar emberek biztonságát minden körülmények között garantálni kell” - jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában január 21-én, csütörtök reggel.

indexkép_miniszteri_j

„A katonák helytállnak a vírus elleni küzdelemben”

2021. január 21. 9:48

„A Magyar Honvédség közel négyezer katonája vesz részt napjainkban fertőtlenítési, határzárási és határbiztosítási feladatokban, mindezek mellett az egészségügyi intézmények és dolgozóinak munkáját segítő tevékenységből is kiveszik részüket” - fogalmazott Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Zemplén TV-nek adott interjújában.

határlátogatás_miniszter_01.19 (5)

„Személyesen szeretném látni a katonákat!”

2021. január 19. 20:37

„A járványhelyzet miatti többletfeladatok fokozott figyelmet igényelnek a honvédektől, így a tárca vezetése is kiemelt figyelmet fordít rájuk. Személyesen szeretnék meggyőződni a katonák szolgálati körülményeiről és a szolgálat ellátásáról” – hangsúlyozta az északi határ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán tett látogatása során Benkő Tibor honvédelmi miniszter január 19-én, kedden, Tornyosnémetiben.