Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újévi látogatás a keleti határon

Szöveg: Sárkány Beáta főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2023. január 2. 7:38

A Keleti Pajzs feladatban részt vevő katonákat látogatta meg az újév első napján dr. Lippai Péter dandártábornok, a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnokság parancsnoka.

Lippai_ddtbk_keleti_határ (1)

A katonai vezetőt dr. Farkas Sándor alezredes, a Magyar Honvédség Észak-Keleti Ideiglenes Alkalmi Kötelék parancsnoka fogadta. A dandártábornok elsőként a debreceni Kossuth laktanyában, az Észak-Keleti Ideiglenes Alkalmi Kötelék vezetési pontján tájékozódott a keleti határon szolgálatot teljesítő kötelék feladatrendszeréről, majd a Vásárosnaményban települt erőket látogatta meg. Ezt követően a beregsurányi határátkelőnél szolgálatot teljesítő katonákkal találkozott. A tapasztalatok megbeszélése mellett a szárazföldi parancsnokság parancsnoka köszönetet mondott az ünnepek alatti szolgálatellátásért és újévi jókívánságait is tolmácsolta az állomány felé.

„Mint az újonnan felállított szárazföldi parancsnokság parancsnoka, fontosnak tartottam, hogy megnézzem azt, a katonáink ebben az ünnepi időszakban is hogyan látják el azt a feladatot, amelynek a felkészítéséért ez a parancsnokság a felelős. Nagyon fontos, hogy visszajelzést kapjunk tőlük arról, hogy ez a felkészítés, illetve az az előkészítő tevékenység, ami megelőzi az ő szolgálatellátásukat, a műveletet, az mennyire célravezető, mennyire céltudatos és mennyire eredményes” – hangsúlyozta a látogatás céljával kapcsolatban dr. Lippai Péter dandártábornok.