Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Túlélő gyakorlatot tartottak Táborfalván

Szöveg: MH 86. Szolnok Helikopter Bázis | Fotó: az alakulat felvételei |  2021. október 26. 10:10

Túlélő gyakorlatot rendezett az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis a napokban Táborfalván. A kiképzési foglalkozáson - a helikopterbázis légijármű-vezetői mellett - az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár, valamint az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis katonái is részt vettek.

SERE (3)

A „túlélés, elkerülés, ellenállás, kiemelés" (Survival, Evasion, Resistance, Extraction – SERE) kiképzés során a résztvevők - a túlélési ismeretek mellett - az alapvető szárazföldi navigációs ismereteket és az elsősegély nyújtás folyamatait, valamint a kommunikációs eljárásokat és a kimentésben való együttműködés lehetőségeit sajátították el.

A jövőbeni feladataikhoz hozzátartozik a különböző éghajlati viszonyok - sivatagi, magashegyi, dzsungel - közötti túlélési technikák elsajátítása, valamint a nehéz terepen történő mozgást segítő alpintechnikai eszközök és módszerek alkalmazásának megismerése is.

SERE (1)

A mostani kiképzés elméleti és gyakorlati felkészítésből állt, amelynek során az állománynak fokozatosan nehezedő, egyre összetettebb műveletekben kellett részt vennie, majd a gyakorlat végén egy 48 órás menekülésszimuláció során kellett számot adnia a felkészítés során elsajátított tudásáról.

SERE (2)