Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tűzesetnél segített a másodéves honvéd tisztjelölt

Szöveg: Hohl Regina |  2021. március 5. 7:18

Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete február 22-én, Budakalászon, amelynek oltásában Bence Bence Dániel, a Magyar Honvédség Ludovika Zászlóalj másodéves honvéd tisztjelöltje is részt vett.

tűzeset_1
Bence_Dániel

„Épp a kertben voltam, amikor láttam az utcánk végéről a sűrű fekete füstöt. A Rózsadombi Önkéntes Tűzoltó Egyesület vonulós beosztott tűzoltójaként rögtön tudtam, hogy baj van. Azonnal rohantam, hogy segítséget nyújtsak. A helyszínre elsőként a szentendrei, a fővárosi hivatásos és a pomázi önkormányzati tűzoltók érkeztek ki. Az egységek parancsnokánál jelentkeztem, majd jelentettem, hogy honvéd tisztjelölt vagyok és egyben önkéntes tűzoltó is. Az ő irányítása alatt vettem részt a tűz megfékezésében” – mesélte a tisztjelölt.

Az esetet követő napokban rengeteg felajánlás érkezett a környékbeli lakosoktól és az önkormányzattól, amelyek koordinálását a honvédtisztjelölt magára vállalta. Bence felvette a kapcsolatot egyetemi bajtársaival és az önkéntes tűzoltó társaival is annak érdekében, hogy a romeltakarításban is hatékony segítséget tudjanak nyújtani a bajbajutott családnak. Szerencsére nagyon sokan jelentkeztek a fiatal honvéd tisztjelölt kezdeményezésére, aki hálás mindenkinek, aki segített és jelenleg is segíti a munkát. Az önkéntes tűzoltóságon teljesített szolgálata mellett természetesen egyetemi tanulmányait sem hanyagolja, szorgalmasan készül szakmai nyelvvizsgájára.

tűzeset_3