Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tűzoltási gyakorlatot tartottak a felderítő ezrednél

Szöveg: MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred | Fotó: Pallás Lilla hadnagy |  2022. január 18. 6:57

A hirtelen bekövetkező tűzeseteknél csak az előzetesen, helyesen begyakorolt cselekvéssor segít a megfelelő helyzetkezelésben. A rendelkezésre álló tűzoltó eszközök szakszerű használatát ebből kifolyólag mindenkinek jól kell ismernie ahhoz, hogy az ilyen váratlan helyzeteket képes legyen megfelelően kezelni. A biztonságtechnikai felkészítés során az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred katonái ezért rendszeresen tartanak tálcatűzoltási gyakorlatot is.

IMG_7904 (2) kicsi

A katonák január 13-án, a Hajdúhadházi Lő- és Gyakorlótéren először elméleti foglalkozás keretében elevenítették fel a különböző tűzoltó készülékek típusait, azok helyes használatát, illetve egy esetlegesen kialakult tűz észlelésekor szükséges teendőket, valamint a betartandó biztonsági rendszabályokat. Ezt követően a résztvevők gyakorlatban is alkalmazták a tanultakat, és ellenőrzött körülmények között, valós tűz oltását hajtották végre a rendelkezésre álló porral oltó készülékekkel. A felkészítésen az olyan éghető folyadékok tüzét imitálták, mint például a gázolaj és a petróleum, melyeknek keverékét kihelyezett fém tálcákba öntötték és begyújtották.

IMG_7859 (2) kicsi

A felkészítés célja az volt, hogy a katonák naprakész tudással és jól rögzült készségekkel felvértezve álljanak szemben egy esetleges tűzesettel, valamint szakszerűen, biztonságosan és hatékonyan segédkezzenek az oltási folyamatokban. A foglalkozáson az ezred katonái mellett az Önkéntes Katonai Szolgálatot teljesítők is gyakoroltak, akik jelenleg felderítő szakharcászati felkészítésen vesznek részt.