Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új vendégtanár az angol nyelvoktatásban

Szöveg: Kapás Viktor főhadnagy, Kovács Andrea | Fotó: Kapás Viktor István főhadnagy |  2023. szeptember 12. 15:07

Az English Language Fellow (ELF) program öt éve kezdődött, a Honvédelmi Minisztérium, a Georgetown Egyetem és a budapesti amerikai követség közreműködésével. A háromoldalú megállapodás szerint az MH Altiszti Akadémia által szervezett angol nyelvtanfolyamok támogatása érdekében, tanévenként egy fő amerikai vendégtanár segíti az oktatást.

230906 iocs-elf-2

A program indulását követően a képzés színvonalának emelése mellett, az angol anyanyelvű nyelvtanár jelenléte nagymértékű változást is hozott az oktatás sikerességében. Az anyanyelvi beszélő jelenléte nagyban hozzájárult a hallgatók kommunikációs készségeinek fejlesztéséhez, hiszen a tanárral kizárólag angolul tudnak beszélni tanórán és tanórán kívül is. Továbbá az amerikai tanár tapasztalataival szélesíti a katonák látókörét, valamint segíti a nyelvtanárok munkáját a szakmai kérdésekben.

Az ELF által delegált személy teljes munkaidőben van jelen Szentendrén, így a tanfolyamokon résztvevő hallgatókon túl a helyőrségben szolgáló katonák is találkozhatnak vele. Az MH Altiszti Akadémia nyelvtanárai szoros kapcsolatban vannak a tanévre érkezett ELF oktatóval, egyúttal igyekeznek segíteni a munkáját részletes tájékoztatással, témakör egyeztetéssel és anyagok átadásával.

Az idei évben Emre Pshigusa érkezett a program keretében, aki nemrégiben zárta doktori védését. A vendégtanár nagyon hamar beilleszkedett az Altiszti Akadémia Idegennyelvi Oktatási Csoportjának közösségébe és várja az előtte álló feladatokat és kihívásokat.