Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb amerikai rakétatámadás Pakisztánban

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2009. július 3. 10:25

Tizenöt ember meghalt, további huszonhét pedig megsebesült feltehetőleg egy amerikai rakétatámadásban Pakisztán északnyugati részén – közölték helyi hírszerző tisztek.

Tájékoztatásuk szerint a rakéta vagy rakéták Beitulla Mehszúd pakisztáni tálib vezető fegyvereseinek kiképzőtáborát érték Dél-Vazirisztán tartománynak azon a részén, Montoi településen, amely törzsek ellenőrzése alatti áll. Találat érte a szélsőséges fegyveresek egyik rejtekhelyét Kokat Helben is.

Dél-Vazirisztán az afgán-pakisztáni határ térségében fekszik, ahol a tálibok és az al-Kaida nemzetközi szervezet vezetői rejtőznek feltehetően.

A pakisztáni hírszerzés szerint a tavalyi év eleje óta az Egyesült Államok több mint negyven rakétatámadást hajtottak végre pakisztáni célpontok ellen, a támadásokban több mint háromszázan vesztették életüket. A pakisztáni kormány szövetségese az Egyesült Államoknak, maga is harcol az ország területén megbúvó iszlamisták ellen. Iszlámábád azonban nehezményezi az amerikai légierő által végrehajtott támadásokat, mert ezek sértik a dél-ázsiai ország szuverenitását, és ellenségessé teszik a lakosságot.