Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb fertőtlenítés Vas megyében

Szöveg: Pelsőci Miklós őrnagy | Fotó: Csiginé Cser Georgina önkéntes műveleti tartalékos főtörzsőrmester |  2020. november 10. 11:42

Egy szociális otthont fertőtlenítettek az MH Pápa Bázisrepülőtér katonái november 9-én, hétfőn a Vas megyei Peresznye községben.

Peresznye_fertőtlenítés (6)

A Győr-Moson-Sopron Megyei Alpokalja Szociális Központ peresznyei otthonában lakó hatvankilenc ápolt és az itt dolgozók körében jelenleg már nincsen igazoltan COVID-19 pozitív beteg, így a fertőtlenítés legfontosabb célja a fertőzés újbóli elterjedésének megakadályozása volt.

A peresznyei telephely lakóegységeit, hálószobáit, közösségi helyeit mintegy ötven liter MOL Hygi Flow Rapid alkoholos felülettisztító folyadékkal permetezték le a pápai katonák, akik a helyszínbejárást és az épületek áramtalanítását követően végezték el a külső és belső terek fertőtlenítését, amit egy alapos szellőztetés követett.

Dr. Baikó Erzsébet, az intézmény vezetője köszönetét fejezte ki az MH Pápa Bázisrepülőtér katonáinak az elvégzett munkáért. „Saját munkatársaink is napi szinten végeznek fertőtlenítést az épületeinkben, de nem a teljes felületet érintve, és mi nem vagyunk szakemberek″ - mondta az intézményvezető, hozzátéve: ezért tartotta nagyon fontosnak, hogy felkészült szakemberek végezzék a mentesítést.