Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb helyeken fertőtlenítettek a pápai katonák

Szöveg: Pelsőci Miklós őrnagy | Fotó: Csiginé Cser Georgina önkéntes műveleti tartalékos főtörzsőrmester |  2020. november 4. 22:17

Újabb Veszprém megyei településeken fertőtlenítettek az MH Pápa Bázisrepülőtér katonái november 2-3-án: Dákán egy szociális intézmény, Nyárádon pedig egy szociális otthon mentesítését hajtották végre.

20201104-papa-fertotlenites  (1)

A Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményét sem kerülte el a koronavírus-járvány, októberben két helyen is felütötte a fejét a fertőzés. A Belügyminisztérium Operatív Törzs Ügyeleti Központ kérésére - a helyettes országos tisztifőorvos támogatásával - a napokban megtörtént mind a dákai, mind pedig a nyárádi telephely fertőtlenítése.

A pápai katonák összesen közel tízezer négyzetméteres területen végezték el a fertőtlenítést. Mind a belső, mind a külső tereket MOL Hygi Flow Rapid alkoholos felülettisztító folyadékkal permetezték le.

Az épületeket az alapos fertőtlenítést követően Hanich Ferenc, az intézmény vezetője  köszönetét fejezte ki az  katonáknak a lelkiismeretes munkáért.