Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb katasztrófa az olasz légierőnél

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2023. március 11. 18:37

Március 7-én a déli órákban, kötelékrepülés közben összeütközött az olasz légierő két SIAI-Marchetti S-208M típusú kiképző repülőgépe, személyzetük életét vesztette a katasztrófa során.

s-208m-2

Az olasz légierő 60. ezredének állományába tartozó, alapfokú kiképző repülőgépek a Guidonia Montecelio légibázison települnek, a kiöregedő típus az 1960-as évek végétől szolgálja a légierőt. Az elsődleges információk és helyi szemtanúk beszámolói szerint négy kiképzőgép repült kötelékben, amikor is kettő közülük összeütközött. Az egyik S-208M az említett légibázis területén csapódott a földnek, a másik pedig a közeli lakott településen zuhant egy autóra. A két kiképzőgép személyzete, Giuseppe Cipriano alezredes és Marco Meneghello őrnagy, az olasz légierő több ezer repült órával rendelkező, tapasztalt oktatópilótái, életüket vesztették, a földön további sérültekről nincs információ.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök őszinte részvétét fejezte ki az elhunytak hozzátartozóinak, illetve a légierőnek.

Az olasz légierő legutóbb 2022 decemberében könyvelhetett el fekete napot: akkor egy Eurofighter Typhoon zuhant le hajózója életét követelve.

Forrás: jetfly.hu
Címkékhaditechnika