Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezetői látogatás az északi határon szolgáló tatai katonáknál

Szöveg: Petrovics Renáta | Fotó: a szerző felvételei |  2020. december 23. 8:46

Dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese tett látogatást december 22-én, kedden az ország északi határának azon szakaszán, ahol az MH 25. Klapka György Lövészdandár katonái teljesítenek szolgálatot.

Böröndi_határ (2)

A Magyar Honvédség - ahogyan a járványhelyzet első hulláma során is tette - most is részt vesz a koronavírus elleni védekezésben. A katonák az ország több pontján erősítik a határvédelmet, így a magyar-szlovák határon, Letkésen és Tésánál is.

A látogatáson dr. Böröndi Gábor altábornagyot Éless Krisztián alezredes, az MH 25. Klapka György Lövészdandár 36. Páncéltörő Rakétaosztály parancsnoka és Gajó Péter főtörzszászlós, az alakulat vezénylőzászlósa fogadta. Böröndi altábornagy a látogatás során tájékozódott a feladatellátás körülményeiről, valamint ajándékcsomagokat adott át azoknak a tatai katonáknak, akik az ünnepeket távol töltik családjuktól.

A dandár katonái karácsonykor és szilveszterkor is kiveszik részüket a koronavírussal szembeni harcból azért, hogy az ünnepek a járványhelyzet ideje alatt is békésen teljenek.

Böröndi_határ (1)