Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Visszaszorították a lángokat

Tűzoltásban segített a katonai tűzoltó egység

Szöveg: honvedelem.hu / MTI, MH Kiss József 86. Helikopterdandár | Fotó: Zolnai András őrmester |  2023. május 25. 10:39

Nagy füstre és kiterjedt tűzre lett figyelmes az MH Kiss József 86. Helikopterdandár állományába tartozó, éppen gyakorlatra tartó tűzoltó egység május 24-én. Az egység azonnal a hivatásos tűzoltók segítségére sietett.

A tűzoltó egység az M4-es autóúton haladva, Ceglédhez közel pillantotta meg a tűzesetet és a hivatásos tűzoltók kérésének megfelelően szakszerűen megkezdték a beavatkozást, végül közösen sikerült is megakadályozni a tűz tovább terjedését.

Darázs Ágnes, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője május 25-én közölte az MTI-vel: a korábbi kétezer négyzetméterről ezer négyzetméterre szorították vissza a tüzet és négy vízsugárral, valamint két vízágyúval körülhatárolták. A lángok azonban továbbra is nagyon mélyről törnek fel a szeméttelepen, így a tűzoltás várhatóan egész nap tart majd.

Jelenleg két munkagéppel együtt összesen 22 tűzoltóegység próbálja megfékezni a lángokat. A Pest vármegyei katasztrófavédelmi szolgálat irányítása mellett az oltásban részt vesznek többek között a ceglédi, a szolnoki, a jászberényi, a nagykátai, a dabasi, a szigetszentmiklósi, a váci és a kecskeméti hivatásos, a bicskei önkormányzati, valamint a délegyházi, a farmosi, a fóti és a lőrinc-kertvárosi önkéntes tűzoltók.