Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bocskai Portya 2018

Szöveg: Révész Béla |  2018. szeptember 9. 6:48

Kilencedik alkalommal indították el a Bocskai Portya katonai teljesítménytúrát Debrecen térségében szeptember 8-án.

1599192753
A MH. 5. Bocskai István Lövészdandár – együttműködve a MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezreddel, a Debreceni Honvéd SE-vel, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiummal, valamint a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Debreceni Szervezetével – idén is megrendezte hagyományos katonai teljesítménytúráját, a Bocskai Portyát, valamint annak részeként a Doni Nyári Hídfőcsaták Emlékmenetet.

A túrát 40 és 70 kilométeres távjaival három kategóriában (civil, egyenruhás és katonai), míg a 20 kilométeres emlékmenetet elsősorban hagyományőrzők és diákok részvételével indították el szeptember 8-án reggel Debrecenben, a MH 5. Bocskai István Lövészdandár sportpályájáról.

1599192753
Mint azt dr. Lippai Péter, az alakulat parancsnokhelyettese kérdésünkre elmondta, a túra fő célja egyfelől az, hogy a katonák különböző generációi, a tartalékosok, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium növendékei, hagyományőrzők és civilek valós teljesítménnyel tisztelegjenek az 1942. augusztusi, doni hídfőcsaták emléke előtt, másrészt bizonyítsák fizikai felkészültségüket.

Az ezredes hangsúlyozta: a kihívásnak semmiféle versenyjellege nincs. „A teljesítménytúrák lényege, hogy beérjünk a célba. Itt önmagunkat kell leküzdeni, nem a másikat. A legfontosabb, hogy menet közben ismerjük meg és segítsük egymást" – mondta a parancsnokhelyettes.

Az idei Bocskai Portyán mintegy négyszáz induló vett részt.

1599192753
Fotó: Tischler Zoltán