Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Irakban is megünnepelték a honvédelem napját

Szöveg: MH IKBK 6. |  2018. május 25. 12:24

A Magyar Honvédség Iraki Kiképzés-biztosító Kontingens 6. váltása ünnepélyes keretek között ünnepelte meg a honvédelem napját május 21-én.

1599187571
A kontingens az ünnepi állománygyűlésen vendégül látta Magyarország főkonzulját, dr. Vezekényi Csabát, a Katonai Összekötő Hivatal képviselőjét, a Kurdisztáni Kiképzés-koordináló Központ (KTCC-Kurdistan Training Coordination Center) koalíciós partnernemzetek rangidős képviselőit, valamint a Base Operation Support parancsnokát és vezénylőzászlósát.

Az ünnepség kezdetén a katonák közösen elénekelték a Himnuszt, amelyet a kontingensparancsnok beszéde követett. Ebben méltatta a magyar szabadságharc és forradalom katonáinak hősies tevékenységét, valamint kiemelte a honvédség jelenlegi szerepét, és megemlékezett a haderő fennállásának 170. évfordulójáról. Dr. Vezekényi Csaba főkonzul kiemelte a Magyar Honvédség hazai tevékenységét, valamint nemzetközi szerepvállalását, elismerve a magyar katonák eddigi lelkiismeretes hozzáállását a kiképzés és felkészítés területén, a további eredményes szolgálat-ellátáshoz pedig sok sikert kívánt.

Az ünnepség zárásaként a Szózat dallamai hangzottak el.

1599187571