Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonatérképészek váltása Libanonban

Szöveg: Horváth Zoltán alezredes |  2018. november 23. 9:23

Megtörtént az UNIFIL (United Nations Interim Force in Lebanon) kötelékében szolgáló magyar katonatérképészek ez évi második váltása Libanonban.

Eke Tamás főhadnagy 2018. október végén fejezte be egyéves időtartamú külföldi szolgálatát az UNIFIL XII. váltása tagjaként, és véglegesen hazatelepült. Ebből az alkalomból Beatrice Puyo, az UNIFIL Geoinformációs Szolgálatának (Geospatial Information Services – GIS) vezetője emlékpajzsot adományozott részére.

1599196320
Eke főhadnagy átveszi az emlékpajzsot a GIS vezetőjétől

A főhadnagy főként az UNIFIL geoinformációs támogatásában vett részt, feladatait az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred állományába tartozó Bodnár István hadnagy vette át.

A magyar váltási rend változása, valamint a magyar katonatérképészek létszámának csökkentése miatt Bodnár hadnagy várhatóan egy év és három hónapot tölt majd el az UNIFIL geoinformációs szolgálatának állományában. Horváth Zoltán alezredes 2016. október vége, Vámos Attila százados és Horváth László zászlós pedig 2018. február közepe óta teljesít szolgálatot Libanonban.

1599196320
A jelenleg Libanonban szolgálatot teljesítő váltás tagjai: Bodnár István hadnagy, Horváth Zoltán alezredes, Vámos Attila százados és Horváth László zászlós

A magyar katonatérképészek 2006 óta, éves váltásokban dolgoznak az UNIFIL főparancsnoksága törzsében, Naqourában, ahol a Dél-Libanonban zajló békefenntartói műveletekhez nyújtanak geoinformációs támogatást az UNIFIL egységei számára, valamint részt vesznek a Libanon és Izrael között meghatározott úgynevezett Blue Line pontjainak kitűzésében.

1599196320

 

CímkékLibanon