Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gidrán

gidran 01

Gidrán: támogató harcjárművek a „lovak erejével”

2023. február 2. 7:17

2021 tavaszán többfeladatú, de elsősorban támogató szerepkörben alkalmazható, jó terepjáró képességű, páncélozott harcjárművekkel erősödött a Magyar Honvédség. A hazánkban Gidrán névre keresztelt Ejder Yalçın harcjámű része a Magyar Honvédségben megkezdődött kultúraváltásnak, amelynek az a célja, hogy szükség esetén modern, bátor, innovatív, hi-tech haderő védje meg Magyarországot és az ország állampolgárait.

Törökország_miniszter_nyitó

A Gidrán a török-magyar védelmi ipari együttműködés megtestesítője

2022. október 25. 10:37

Törökország és Magyarország közös fejlesztéssel építi a magyar haderőt, a Gidrán harci jármű a török-magyar védelmi ipari együttműködés megtestesítője – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter törökországi látogatásának második napján, október 25-én, kedden.

miniszter torok

Törökország fontos stratégiai partnere Magyarországnak

2022. október 24. 19:27

Magyarország és Törökország több területen is fontos partner és szövetséges, legyen szó a kereskedelemről, gazdaságról, kultúráról, vagy a védelmi kérdésekről - jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Ankarában, miután október 24-én, hétfőn tárgyalt Hulusi Akar török védelmi miniszterrel. A tárcavezetők a két ország közötti jövőben katonai együttműködés jogi alapjait megteremtő szándéknyilatkozatot írtak alá.

Gidrán_vezetési_gyakorlat (nyitó)

Vezetési gyakorlat Gidránokkal

2022. szeptember 19. 8:42

A Gidrán páncélozott támogató harcjárművekkel tartottak vezetési gyakorlatot az MH 25. Klapka György Lövészdandár 36. Páncéltörő Rakétaosztályának katonái a Tatától néhány kilométerre található gyakorlótéren. Képgaléria!

ttob1

Gidrán a pláza előtt

2022. július 21. 15:43

Nem mindennapi látvány fogadta a tatabányai Vértes Centerbe érkezőket július 15-én.