Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

honvedelem.hu / uni-nke.hu

katalógus

Útmutató az adatbázisok használatához

2021. május 9. 8:06

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem által előfizetett nemzetközi és hazai adatbázisokban jelenleg mintegy ötven millió olyan teljes szövegű dokumentum érhető el, mely az intézményben folyó képzésekkel és kutatással kapcsolatos tudományterületekre vonatkozik. Az Egyetemi Központi Könyvtár és Levéltár a korábbi adatbázis-ajánlók mellett új útmutatókkal is segít eligazodni a bőséges szakirodalmi kínálatban.

Ludovika_collegium_borító

Ludovika Collegium: közösség a legkiválóbbaknak

2021. április 8. 19:46

Újra lehet jelentkezni a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tehetséggondozó programjára, amely idén ősszel már a második évfolyamát indítja el. Az ingyenes lakhatást, kiemelt ösztöndíjat és személyre szabott képzést nyújtó Ludovika Collegium azért jött létre, hogy minél több, a világról felelősen gondolkodó, stratégiai szemléletű, közérdeket szem előtt tartó szakembert biztosítson a magyar állam számára.

nke_nyitó

Tíz éves az NKE!

2021. április 2. 9:39

Látványos sorozatban idézi fel a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tíz évvel ezelőtti alapításának körülményeit, az új intézmény első lépéseit és az azóta eltelt időszakot a Ludovika TV. A „10 év, 10 perc, 10 interjú” című szériában megszólalnak többek között az alapítók, a korábbi és jelenlegi fenntartók képviselői, továbbá olyanok, akik valamilyen módon kapcsolódtak az NKE létrejöttéhez! Az első részben Patyi András, az egyetem első rektora beszél az új intézmény beindításának kihívásairól.

örkénytábor

Gyakorlatok Örkénytáborban

2021. március 31. 11:06

A Ludovika Akadémia lovas és tüzér kiképzéseinek „mekkájáról”, Örkénytáborról hallhattak érdekességeket a Ludovika Szabadegyetem március 23-ai, kedd esti előadásának hallgatói. Szabó József János nyugállományú alezredes az „örkényi csoda” néven emlegetett tábor kapcsán egyebek mellett arról beszélt, hogy a Ludovika Akadémia lovastanárainak felkészítő helye több mint 140 éves múltra tekint vissza és ma is honvédségi objektum.

NKE_nyilt nap

Újra online nyílt nap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

2021. február 9. 10:55

Öt nappal a jelentkezési határidőt megelőzően, február 10-én, szerdán újra online nyílt napot tart a Nemzeti Közszolgálati Egyetem.

educatio_1

Egyedülálló képzések, nemzetközi karrierlehetőség – Educatio 2021

2021. január 20. 10:05

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) idén is várja az érdeklődőket január 21-23. között az Educatio Oktatási Szakkiállításon, ezúttal rendhagyó módon, a virtuális térben. A háromnapos online eseményen az NKE mind a négy kara bemutatja a teljes képzési portfólióját, továbbá szó lesz az egyedülálló Diplomataképző Programról, a Nemzetek Európája Karrierprogramról és a személyre szabott Ludovika Collegium tehetséggondozó programról is.

20201229-nke

Játék alapú oktatás az egyetemen

2021. január 4. 11:03

A hadijátékok alkalmazása a katonai képzésben régi hagyományokkal rendelkezik - olvasható Harangi-Tóth Zoltán őrnagy cikkében, amely a napokban jelent meg a hazai professzionális történész és történelem tanár szakma által is használt egyik legnagyobb és legnépszerűbb hazai internetes ismeretterjesztő portálon.

NKE_kutatok_ejszakaja

Kutatók Éjszakája az NKE-n

2020. november 26. 17:49

Öt szekcióban mintegy ötven online előadással csatlakozik a Kutatók Éjszakája programsorozathoz a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE). A koronavírus-járvány miatt a hagyományoktól eltérően a virtuális térben barangolhatnak a tudomány szerelmesei november 27-én és 28-án.

NKE_2020

Online nyílt napok az NKE-n

2020. november 25. 11:07

November 27-én a Rendészettudományi Kar, december 4-én a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, december 9-én pedig a Víztudományi Kar várja online nyílt napjaira az érdeklődőket a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE).

1596076324

Az NKE professzorai: dr. Padányi József vezérőrnagy

2020. február 20. 10:04

A Ludovika Tv Egyetemes Tudomány című műsorában folytatják a Nemzeti Közszolgálati Egyetem professzorait bemutató portrésorozatukat. Az Arcmásban dr. Padányi József vezérőrnaggyal, az NKE korábbi rektorhelyettesével ismerkedhetnek meg, akivel a Zrínyi-kutatásokról is beszélgetnek.