Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Koszovó

Göcsej Kupa (6)

Göcsej Kupa Koszovóban

2021. június 8. 16:57

A zalaegerszegi székhelyű Göcsej Sportlövész egyesület minden év nyarán megrendezi az IPSC szabályok szerint lebonyolított lőversenyét. Az idei évben a verseny túllépett Magyarország határain, mivel Koszovóban, a KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj - a magyarországi versennyel párhuzamosan - a Goles hegy melletti lőtéren is lebonyolította a versenyt.

Koszovó (1)

Debreceni felderítők sikere a huszárok útján

2021. június 3. 9:14

Az MH KFOR kontingens részeként, az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred nyolc katonája teljesítette sikeresen a Hussar's March (Huszárok Menete) elnevezésű nemzetközi sporteseményt május 31-én a Novo Selo-i táborban, Koszovóban.

Koszovóban_hősöknapja (6)

Koszovóban is megemlékeztek a hősök napjáról

2021. június 1. 14:46

Az Osztrák-Magyar Monarchia első világháborúban elesett hőseinek emlékére, megemlékezéssel egybekötött koszorúzást tartottak a hősök napja alkalmából május 30-án a Koszovóban szolgáló magyar katonák, valamint Magyarország Nagykövetsége.

békeműv_köv (4)

Koszovóba készülnek

2021. május 26. 18:25

A többnyire az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság alárendelt szervezeteinél szolgálatot teljesítő – az MH KFOR 25. kontingens két lövész szakaszának állományába tervezett – főként önkéntes tartalékos katonák részére tartottak felmérést az úgynevezett békeműveleti bemeneti követelményekből május 25-26. között Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban.

MEDEVAC_KFOR (4)

MEDEVAC gyakorlat a Balkánon

2021. május 26. 10:41

Légi egészségügyi kiürítés gyakorlatot tartottak a KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj harctéri életmentő katonáinak május 21-én, Koszovóban, a Novo Seló-i táborban.

KTRBN-EULEX (12)

A KFOR parancsnoka is leküzdötte a tűziszonyt

2021. május 10. 13:36

A KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj, valamint az Európai Unió koszovói igazságügyi és rendőri missziója (EULEX) közös tűziszonyleküzdési kiképzést - az úgynevezett Firephobia felkészítést - tekintette meg Franco Federici vezérőrnagy, a KFOR parancsnoka, valamint Andrea Torre főtörzszászlós, a KFOR vezénylőzászlósa május 6-án Koszovóban, a Novo Seló-i táborban.

20210408-KFOR-helikopter (4)

Helikopteres felkészítésen vettek részt az MH KFOR Kontingens katonái

2021. április 9. 7:09

A helikopterrel történő átcsoportosítást gyakorolták a KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj katonái április 6-án, a koszovói Novo Selo mellett található táborban.

Vezetési gyakorlat Koszovóban (3)

Vezetési gyakorlat Koszovóban

2021. március 28. 7:19

Vezetési gyakorlatot tartott az MH KFOR Kontingens gépjárművezetői állománya március végén.

KFOR-24_FOC (nyitó)

Műveletre kész

2021. március 25. 7:19

A kiérkezést és a speciális műveleti területre érvényes eljárások begyakorlását követően befejezte felkészülését, így elérte teljes műveleti készenlétét az MH KFOR Kontingens 24. váltásának állománya, akik az elkövetkező fél évben a KFOR Harcászati Tartalék Zászlóaljánál teljesítenek majd szolgálatot.

KFOR_átadás_ünnepség (19)_borító2

Új parancsnok a Magyar Honvédség KFOR Kontingens élén

2021. március 24. 14:33

Megtartották a Magyar Honvédség KFOR Kontingens parancsnoki átadás-átvételi ünnepségét március 19-én, amelyen részt vett Franco Federici vezérőrnagy, a KFOR parancsnoka, valamint az alegységek vezető állománya.