Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Koszovó

Cross Training (nyitó)

KFOR-27 – más nemzetekkel közösen

2022. december 2. 7:17

Keresztképzésen (Cross Training) vett részt az MH KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj a közelmúltban. A magyar szervezésű tréningen a misszióban szolgáló amerikai, lengyel, lett, török és dán katonák is képviseltették magukat.

Szpisják_tábornok (nyitó)

Bemutatkozott a KFOR magyar parancsnokhelyettese

2022. november 30. 7:30

Szpisják József dandártábornok a közelmúltban vette át a KFOR parancsnokhelyettesi beosztását Luca Piperni dandártábornoktól. A több missziót is megjárt magyar tábornok legfontosabb teendői között szerepelt a Novo Seló-i tábor és az ott állomásozó MH KFOR Kontingens - azaz a KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj - meglátogatása.

20221117_kfor_parancsnok_latogatas_08

A Novo Seló-i táborba látogatott a KFOR parancsnoka

2022. november 18. 8:32

Angelo Michele Ristuccia vezérőrnagy, a KFOR misszió parancsnoka látogatta meg a Novo Seló-i táborban állomásozó MH KFOR Harcászati Tartalék Zászlóaljat. A látogatás célja az volt, hogy a KFOR parancsnoka átfogó képet kapjon a magyar zászlóalj működéséről és a táborról.

2022.11.17. Új KFOR parancsnok-h. 007

Szpisják József dandártábornok a KFOR új parancsnokhelyettese

2022. november 17. 14:41

Luca Piperni olasz dandártábornok november 14-én, ünnepélyes keretek között adta át a KFOR parancsnokhelyettesi beosztását Szpisják József dandártábornoknak Koszovóban, a pristinai Film City táborban.

OBE_KFOR47_011122_Kranzniederlegung_PEJE-53

Megemlékezés Koszovóban

2022. november 8. 13:05

Közös koszorúzással rótták le tiszteletüket halottak napja alkalmából a KFOR-misszióban szolgáló magyar-osztrák-lengyel kontingens katonái. A megemlékezést a koszovói Peja városának katonai temetőjében rendezték meg november elsején.

KFOR_kapott (6)

Az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékeztek Koszovóban

2022. október 25. 13:47

Az MH KFOR 27. váltása is megemlékezett az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulójáról a Novo Seló-i táborban.

KFOR_Kajári_nyitó

„Minden magyar katona legjobb tudása szerint hajtotta végre a feladatát”

2022. október 20. 11:46

Kulcsjelentőségű külszolgálatból tért haza nemrég Kajári Ferenc vezérőrnagy, aki a Magyar Honvédség első NATO-missziót vezető parancsnokaként irányította a KFOR-erőket Koszovóban az elmúlt egy évben. Tapasztalatairól, a misszió mindennapos feladatairól beszélgettünk vele.

Berta_index

„A hit hallásból ered”

2022. október 13. 9:56

Az elmúlt közel harminc évben a Katolikus Tábori Püspökség, a Protestáns Tábori Püspökség, valamint a Tábori Rabbinátus végig jelen volt a Magyar Honvédség életében. Az alakulatok és katonák számára biztosították a hit és kegyességi életet, valamint a vallás- és lelkigyakorlást. A következő kisfilmben bemutatjuk, milyen eseményeken van jelen a HM Katolikus Tábori Püspökség, mik a feladatai, illetve miben rejlik a püspökség missziója.

Nacsa_KFOR (nyitó)

Magyar delegáció látogatta meg a Koszovóban állomásozó katonákat

2022. október 12. 7:05

Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője is részt vett a Koszovóban megrendezett Nyugat-Balkán euroatlanti integrációjáról szóló NATO-konferencián. A tárgyalás után fontosnak tartotta, hogy tovább tájékozódjon a térségben történő magyar szerepvállalásról, ezért meglátogatta a Novo Seló-i táborban állomásozó MH KFOR Harcászati Tartalék Zászlóaljat is.

9-HfFHp3

A sikeres külszolgálatért kaptak NATO medálokat

2022. október 11. 16:14

Ünnepélyes körülmények között vehették át a koszovói külszolgálat sikeres teljesítéséért járó NATO-medáljaikat a napokban a KFOR-misszió 26. váltásának parancsnoki csoportjában, valamint az egyéni beosztásaiban szolgálatot teljesítő magyar katonák, akik hamarosan hazatérhetnek Magyarországra.