Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Repülőnap 2021

Honved_Kadet_Unnepseg_Kiskunhalas_ (15)

Fogadalmat tettek a honvéd kadétok

2021. november 4. 17:31

„Érdemes jól tanulni Magyarországért, a Magyar Honvédségért, azt a nemzet meghálálja” - jelentette ki dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka november 4-én, csütörtökön, Kiskunhalason.

RT1_3859

Elismerték a repülőnapon dolgozók munkáját

2021. október 15. 15:17

A 2021-es Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató előkészítésében és végrehajtásában résztvevők szakmai munkájának elismerése alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlést a Magyar Honvédség Parancsnoksága október 15-én, pénteken, a Honvédelmi Minisztérium Lehel utcai objektumában.

pilótanok - index

Pilótanők

2021. szeptember 9. 10:24

Hatalmas sikerrel zárult a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató Kecskeméten. A levegőben és szárazföldön egyaránt lenyűgöző programok bebizonyították, hogy a mai Magyar Honvédség már egy modern, ütőképes haderő, amely nem csak a legkorszerűbb haditechnikai eszközökkel bír, de olyan kiválóan felkészített katonákkal is, akik nagy odafigyeléssel, profizmussal és hazaszeretettel kezelik azokat. Bár régebben ritkaságnak számított, ma már örömmel látni, hogy köztük szép számmal jelen vannak női bajtársak is. Ahogy a légierőnél is...

Continest_06

Bemutatta egyedülálló mobil katonai lőkonténer fejlesztését a Continest a kecskeméti repülőnapon

2021. augusztus 31. 12:47

Bemutatta egyedi fejlesztésű, telepíthető mobil katonai lőkonténerét a Continest Technologies Zrt. a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató keretében.

külföldi_index

Különböző felségjelzés, közös cél

2021. augusztus 30. 14:56

A 2021-es kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatón nem csak a Magyar Honvédség merev- és forgószárnyas légijárművei mutatkoztak be: a látogatók tizenöt ország harmincöt különböző géptípusának látványos formációit is megtekinthették a rendezvényen.

allamtitkarilatogatas_index

Államtitkári látogatás a repülőnapon

2021. augusztus 30. 7:09

A Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató második napján Németh Szilárd megtekintette a Magyar Honvédség összhaderőnemi képességeiről tanúbizonyságot tevő statikus és dinamikus bemutatókat. A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes mindemellett személyesen érdeklődött a látogatók hangulatáról és a programok népszerűségéről.

20210829-sky-hussars 01

Harminc éve levegőben az „Égi huszárok”

2021. augusztus 29. 20:42

Harminc évvel ezelőtt, 1991-ben alakult meg a Hungarian Sky Hussars, azaz az „Égi huszárok” kötelék, amely a mai napig egyedülálló a magyar légierő történetében. Az első taszári nemzetközi repülőnapon mutatkoztak be az azóta már nyugállományban lévő pilóták, akik a kerek évforduló alkalmából ezen a hétvégén Kecskeméten, a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatón kápráztatták el a közönséget.

i1

Két nap alatt több mint százezer látogató

2021. augusztus 29. 20:27

Két nap alatt több mint százezer ember részvételével, sikeresen zárult a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató, Kecskeméten augusztus 29-én, vasárnap. Az eseményt dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka értékelte.

arzenál_index

Magyar katonának magyar fegyvert!

2021. augusztus 29. 19:33

Új, modulrendszerű, csak magyar mérnökök által tervezett lőfegyvercsaládot fejlesztenek ki a Magyar Honvédség számára. Mint a Kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatón tartott vasárnapi sajtótájékoztatón Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos hangsúlyozta: alapvető fontosságú a független magyar kézifegyvergyártás képességének megteremtése.

repnap_életképek_Fanny-(22)

Repülőnap kicsiknek és nagyoknak

2021. augusztus 29. 19:32

A honvédség légi és szárazföldi eszközöket felvonultató bemutatói igazi élményt nyújtottak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Életképek a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatóról.