Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Aktív nyugállományúak

Szöveg: Martini János nyugállományú zászlós, Galambos Sándor, Gulyás Sándor |  2018. március 22. 18:32

Programokban zsúfolt, eredményes évet tudhatnak maguk mögött Kelet-Magyarország nyugállományú klubjai. A közösségek ünnepélyes keretek közt értékelték az elmúlt évben elvégzett munkát, és döntöttek a 2018-ban önként vállalt feladataik ütemezéséről.

1599183883
A közelmúltban tartották évzáró-évindító közgyűléseiket a kecskeméti, a kiskunhalasi, a csongrádi, a szabadszállási, és a kalocsai katonaközösségek nyugállományú klubjai. A tanácskozások meghatározott forgatókönyv alapján zajlottak: a vezetőség összefoglalta az elmúlt évben végzett munkát, meghallgatták a pénzügyi ellenőrző bizottság és a fegyelmi bizottság beszámolóit, végül a tagság véleményezte és elfogadta az idei évre tervezett közösségi rendezvényeket.

A Magyar Veterán Repülők Szövetsége kecskeméti területi szervezetének ünnepélyes közgyűlésén Őrs Ágoston nyugállományú alezredes, a klub elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Varsányi Mihály nyugállományú alezredes, levezető elnök felkérésére ismertette a vezetőség beszámolóját.

1599183883
A kiskunhalasi Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület közgyűlésén az elmúlt évben végzett munkát az elnök, Madarász László nyugállományú alezredes és az alelnök, Szegletes László nyugállományú törzszászlós foglalták össze. A pénzügyi beszámolót Csomor Lászlóné, a felügyelőbizottság jelentését pedig Süli Jenő nyugállományú tűzoltó törzszászlós ismertette. Az egyesület közgyűlése határozott arról is, hogy emlékplakett alapításával tisztelegnek volt tagtársuk, a közösség vezetését több éven keresztül ellátó Bakaity István nyugállományú ezredes munkássága előtt. A Bakaity István Emlékplakett olyan személyek, vagy szervezetek részére adományozható a jövőben, akik aki az egyesület alapszabályában meghatározott célok megvalósítását több éven át tartó kimagasló munkájukkal segítették.

1599183883
Csongrádon, a Béri Balogh Ádám Honvédklub közgyűlésén a vezetőség beszámolóját az elnök, Ágoston Imre nyugállományú ezredes ismertette. Az elmúlt évben végzett munka összefoglalójából kiderült: példaértékű a csongrádi közösség együttműködése a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségével és a szervezet dél-alföldi régiójához tatozó nyugállományú klubokkal. Ugyancsak kiemelkedő kapcsolatot ápolnak az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezreddel, Csongrád önkormányzatával, a Művelődési Központ és Városi Galéria munkatársaival, valamint a Galli János Alapfokú Művészeti Iskola tanári karával és diákjaival. A közösség a tavalyi évre tervezett főbb programokat megvalósította. A rendelkezésükre álló anyagi eszközökkel jól gazdálkodtak. Az éves munkatervben szereplő céljaikra, valamint a napi működés anyagi feltételeinek biztosítására az elmúlt évben is több pályázaton nyertek anyagi támogatást.

1599183884
A szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub kollektívájának előző évi tevékenységét és az idei esztendő legfontosabb teendőket Farkas Zoltán nyugállományú alezredes, az egyesület elnöke foglalta össze. A klub vezetősége példaértékűnek értékelte az együttműködést a régió társegyesületeivel és a város önkormányzatával. Farkas alezredes külön is kihangsúlyozta: a tagság odaadó munkája eredményeként tovább gyarapodott a Hunyadi Mátyás Helyőrségi Gyűjtemény, valamint újabb tartalommal bővült a klub közösségi portálja. Elismeréssel szólt a turisztikai szakosztályuk tevékenységéről is, kiemelve a nyáron létrehozott új, 9,4 kilométer hosszúságú túraútvonalat.

A 24. Harckocsiezred Baráti Kör Egyesület évzáró-évértékelő közgyűlésén is egyhangúan fogadta el a tagság a vezetőség beszámolóját, a pénzügyi ellenőrző bizottság jelentését, valamint az idei munkatervet és költségvetést. Cserháti Ákos ny. alezredes előterjesztésére pedig arról is határoztak, hogy az egykori MN 1549 harckocsiezrednél szolgáltak bajtársi találkozóját Kalocsán, augusztus 25-én fogják tartani.

Fotó: Kiss István, Búza Vince nyugállományú alezredesek, Martini János nyugállományú zászlós, Fábián Krisztián, Galambos Sándor

Címkékelismerés